SYKP Almanya Kongresi gerçekleştirilecek

sykp-almanya

SYKP Almanya 1. Olağan Kongresi, 22-23 Kasım tarihlerinde Heidelberg’te gerçekleştirilecek.

Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi – SYKP Almanya 1. Olağan Kongresi, Heidelberg şehrinde gerçekleştirilecek. 22-23 Kasım tarihlerinde yapılacak kongreye; tüm Almanya’dan üyeler ve davetli misafirler katılacak. Kongreye Türkiye’den SYKP Eşbaşkanları Nejla Kurul ve Tuncay Yılmaz’ın da katılacağı açıklanırken, parti kurucularından Mahir Sayın’ın da toplantıda yer alacağı belirtildi. Toplantıya, SYKP Avrupa Koordinasyonu’ndan yöneticiler de katılacak.

Farklı geleneklerden sosyalistlerin, parti ve örgütlerini feshederek inşa ettikleri Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP), geçtiğimiz yıl, 2013 Haziran’ında kuruluşunu ilan etmişti. “Gezi” ve devamındaki direnişlerde sürekli ön planda görülen, bu nedenle medya tarafından da “Çapulcuların Partisi” olarak bile nitelendirilen SYKP, her geçen gün Avrupa’da da Türkiyelilerin büyük ilgi gösterdiği bir parti konumuna geldi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) bileşenlerinden de olan SYKP, Türkiye’de olduğu gibi Avrupa’da hızla örgütlenmesini sürdürüyor. Avrupa’nın çeşitli kent ve ülkelerinde örgütlenen SYKP’liler, geçtiğimiz 18-20 Nisan tarihlerinde ilk kez Avrupa çapında toplanmıştı. Gazetemize yapılan açıklamada, SYKP içerisinde Avrupa‘da bulunanların büyük çoğunluğu, daha önce de „geleneksel Paskalya Toplantıları“ adıyla biraraya geliyordu. Bu geleneği 30 yıldır sürdüren sosyalistler, bundan sonra da bu geleneği devam ettireceklerini açıkladılar. Gelecek Avrupa Buluşması’nın 3-5 Nisan 2015 tarihinde İsviçre’de gerçekleştirileceği açıklandı.

“Dünya, Bölge ve Türkiye’de Son Siyasal Gelişmeler; HDK- HDP ve SYKP değerlendirmesi” üzerine de, çeşitli konuşmacılar tarafından sunumların olacağı kongrede, SYKP’liler bu sunumlar üzerine tartışacak, görüş alışverşinde bulunacaklar.

Verilen bilgiye göre, SYKP’liler kongrede, gündem maddesinin büyük bölümünü “Almanya’daki mevcut durumumuz, Avrupa ve Almanya’da nasıl bir örgütlenme” konulu bölüme ayıracak.

SYKP Almanya Koordinasyonu tarafından, kongreye katılımla ilgili şu açıklama yapıldı: “Kongremize katılım için, bulunduğunuz bölgedeki SYKP’lilere veya facebook adresimizden de başvuruda bulunabilirsiniz. Ayrıca bizi veya adreslerimizden de takip edebilirsiniz.”

Yoruma kapalı