ÇHD’den 1 Mayıs için kriz merkezi

ÇHD İstanbul Şubesi, 1 Mayıs’ta 1 Taksim’de olacağını açıkladı. Yasağın yasadışı ve hukuksuz olduğunu vurgulanan açıklamada, o gün yaşanacak hak ihlallerine müdahale ve gözaltıları takip için kriz merkezi kurduğunu bildirdi. ÇHD, herkesin bu merkeze ulaşmasını istedi.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi, 1 Mayıs’ta Taksim’de olacağını açıkladı. ÇHD, o gün yaşanacak tüm hak ihlallerini ve gözaltıları tapi edeceğini, karakol ve gözaltı birimlerinde olacağını bildirdi.

Taksim yasağına karşı ortaya konan direnişin meşru ve haklı olduğunu belirten ÇHD, yasağın aynı zamanda 1 Mayıs günü sergilenecek devlet saldırısının da şimdiden ilanı olduğunu vurguladı, bu anlamıyla 1 Mayıs günü yaşanacak tüm olumsuzluklardan siyasal iktidarın sorumlu olacağını söyledi.

ÇHD, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Siyasi iktidar bu sene de Taksim’i emekçilere kapatacağını açıkladı. Bu sene de tahammülsüzlük ortaya konmuş oldu. Öyle ki, geçtiğimiz gün 1 Mayıs’a katılım noktasında basın açıklaması yapmak isteyen tertip komitesine dahi polis gazlı saldırı gerçekleştirdi, insanlar gözaltına alındı. Açıkça ifade ediyoruz ki, Taksim yasağı yasadışıdır, gayrimeşrudur ve hukuksuzdur.”

ÇHD, tüm üyelerini, avukatları ve halkı 1 Mayıs’ta Taksim’e çağırdı.

1 Mayıs günü yaşanacak gözaltılarla ilgili kriz merkezleri oluşturulduğunu bildiren ÇHD, bu merkezlere ulaşılmasını istedi.

Kriz merkezinin telefon numaraları şöyle:

-0212. 245 04 40
-0507. 094 67 55
-0506. 146 67 09

Yoruma kapalı