İzmir Katip Çelebi Üniversitesi öğrencileri: Otobüs seferleri arttırılsın

İzmir’in Çiğli ilçesinde İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler, belediye otobüs seferlerinin yetersiz olduğunu söyleyerek basın açıklaması yaptı.

Çiğli’deki kampüsün önünde bugün öğlen toplanan öğrenciler, belediye otobüs seferlerinin arttırılmasını istedi. 5 bin kişinin eğitim gördüğü üniversitenin yerleşim yerlerine uzaklığı sebebiyle sıkıntı yaşadıklarını dile getiren öğrenciler kampüs önünde otobüs beklerken uzun kuyrukların oluştuğunu belirtti.

Daha önce İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ve Çiğli Belediyesi’ne başvurduklarını ancak otobüs sayısının yetersiz olduğu söylenerek seferlerin arttırılamadığını ifade edildi. Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü son sınıf öğrencisi Sümeyye Zehir okuduğu basın açıklamasında “Burada yaşadığımız sıkıntıyı ilgili belediye başkanlarına ilettik. Ama sorunumuza bir çözüm bulamadık. 817 ve 595 hat numaraları belediye otobüsleri üniversitemize gelse de 817 numaralı otobüsün Çiğli aktarmadan kalkıp Ata Sanayi’yi dolanarak gelmesi uzun sürüyor ve bu bizim gelmek istediğimiz güzergahta değil. Her iki otobüs hattı da bizim üniversitemize özgü güzergahta değil. Çiğli, Konak ve Bornova’dan üniversitemize belediye otobüslerinin sık bir şekilde sefer düzenlemesini istiyoruz. Geçen yıl 860 dilekçeyle Büyükşehir Belediyesi’ne başvurduk ama araç yetersizliği nedeniyle yeni sefer konulamayacağı yönünde cevap verildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu’nun bu yolu bir kez bile olsa bizimle çekmesini istiyoruz” dedi.

8041f026d5d6f6fc_480x270

 

Yoruma kapalı