Tutsaklara yayın yasağına karşı hapishane önünde eylem

141128_yayin-yasagi-bakirkoy4Muhalif yayınların hapishanelere alınmamasına yönelik uygulama, sosyalist yayın emekçileri ve okurları tarafından Bakırköy Kadın Ceza ve Tutukevi önünde yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi. Açıklamanın ardından yayınları devrimci tutsaklara vermek için girişimde bulunan grup, görevlilerin yayınları kendilerine gelen emir gereği alamayacakları yanıtına ve eylem gerekçesiyle görüşçülerin içeri alınmamasına karşı hapishane önünde bir süre sloganlar eşliğinde oturma eylemi gerçekleştirdi.

“Basına sansür tutsaklara tecrit – Tutsaklara yayın yasağına son” yazan bir pankart açan yayın emekçileri ve okurları, eylem sırasında “Devrimci/özgür basın engellenemez”, “Yaşasın devrimci dayanışma”, “Tecridi sansürü dayanışma kıracak” sloganları attı.

Sosyalist yayın emekçileri adına basın açıklamasını okuyan Özlem Oral, 10 Kasım tarihli Cezaevleri Genel Müdürlüğü emriyle devrimci tutsaklara sosyalist ve muhalif yayınların iletilmesinin engellenmesiyle yeni bir saldırı dalgasının başlatıldığını söyledi. Oral devamla şunları ifade etti: “Devletin bu saldırısı iki yönlü. Bir taraftan tutsakları vuruyor, onların dışarıdaki dünya ile bağlarını kopartıyor, tecrit koşullarını ağırlaştırıyor, en temel özgürlüklerini dahi ellerinden almak istiyor; diğer taraftan yasalarla, para ve hapis cezalarıyla, sansürlerle susturamadığı demokrat, devrimci ve sosyalist yayınlara yeni bir sansür getiriyor.”

İktidarın tecrit ve sansür uygulamasına izin vermeyeceklerini belirten Oral, “Tüm basın yayın kuruluşlarını, gençleri, kadınları, işçileri ve ezilen halkları, özgürlüğe, dayanışmaya inanan herkesi, mücadelemize ortak olmaya, bu sansür ve tecridi kırmaya çağırıyoruz” dedi.

141128_yayin-yasagi-bakirkoy3Mektubunu yolla, tecridi kır

Tecrit ve sansür saldırısına karşı sosyalist/özgür basın olarak eylem ve etkinliklerini sürdüreceklerini belirten Oral, herkesi ellerindeki sosyalist ve muhalif yayınları devrimci tutsaklara postalamaya çağırdı. Bu çerçevede herkesi 1 Aralık Pazartesi günü saat 13.30’da Galatasaray postanesinden sosyalist/muhalif yayınları tutsaklara gönderme eylemine katılmaya davet etti.

Basın açıklaması Atılım, Barikat, Demokratik Modernite, Halkın Günlüğü, Kaldıraç, Kızıl Bayrak, Meydan, Mücadele Birliği, Özgür Gelecek, Özgür Halk, Proleter Devrimci Duruş, Siyaset, Türkiye Gerçeği, Yarın tarafından gerçekleştirildi.141128_yayin-yasagi-bakirkoy2

 

Yoruma kapalı