Ermenek’teki iş cinayetinin 8. günü

Karaman Ermenek’te meydana gelen iş cinayetinin ardından arama kurtarma çalışmaları 8. gününe girdi. İşçilerden hala haber alınamadı.

ermenek-4-kasım-2014

 

Karaman’ın Ermenek ilçesine bağlı Pamuklu köyü yakınlarındaki Has Şekerler Madencilik Limited Şirketi’ne ait kömür ocağında, meydana gelen iş cinayetinde 8. güne girildi. Madende meydana gelen su baskınıyla, yerin 350 metre altında mahsur kalan 18 işçiyi kurtarma çalışmaları sürüyor.

Madende, vardiyalı olarak çalışan kurtarma ekipleri vagonlarla çamur, moloz tahliyesine devam ederken, bir taraftan da tahkimat çalışması sürüyor. Kömür ocağı çevresinde geniş güvenlik önlemleri de devam ediyor.

Yaklaşık 2 kilometre uzaktaki girişte başlayan güvenlik kontrolünde sadece işçilerin birinci derece yakınları ile kurtarma ekibinde bulunan ve adı listede olan görevliler ve basın mensupları alınıyor. 4 kontrol noktasında kimlik kontrolü yapıldıktan sonra işçi yakınları maden ocağına yakın bölgedeki Kızılay’ın kurduğu çadırda bekletiliyor.

Basın mensupları da yaklaşık 500 metre ilerideki tepelik alanda görev yapıyor.

Jandarma da 3-4 metre aralıklarla maden ocağı önünde güvenlik çemberi oluşturdu.

Ayrıca dün Ermenek Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açıkladığı ön raporda, facianın nedeni şöyle :

“Kazanın eski imalat bölgesine yıllar içerisinde birikmiş olan suların zaman içinde basınç eşik değerini aşarak zayıflayan topuktan çalışma alanlarında aniden su baskınına neden olmasından kaynaklı olduğu belirtilmiştir.”

İMC

Yoruma kapalı