Faşistler üniversitelerde iş başında

Son günlerde sıklaşan üniversitelerdeki faşist saldırılara bugün de iki tanesi eklendi. İlk saldırı sabah saatlerinde Mersin’de yaşanırken diğeri akşam saatlerinde İstanbul İTÜ’de yaşandı.

Mersin

Mersin Üniversitesinde Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi ırkçı faşistler, yurtsever, devrimci ve demokrat öğrencilere saldırdı. Kobanê ve Şengal için yardım toplayan Öğrenci Kolektifleri üyesi öğrencilerin Cumhuriyet alanına açtığı standa TGB üyeleri bıçaklar ile saldırdı. Saldırısı sırasında Öğrenci Kolektifleri Yürütme Kurulu’ndan Eren Can Aybek göğsünden bıçakla yaralandı.

Saldırının ardından Cumhuriyet alanına toplanan yurtsever ve demokrat öğrenciler “Faşizme karşı omuz umuza”, “Yaşasın halkların kardeşliği” ve Mersin Faşizme mezar olacak sloganları atarak TGB’lilere karşılık verdi. TGB’lilerin saldırısında okuldaki diğer faşist gruplardan ülkücülerinde TGB’lilerle beraber hareket ettiği görüldü.

Bunun üzerine TGB üyeleri Yurtsever öğrencilere sandalye ve taşlar ile yeniden saldırdı. Olay yerinde bulunan polislerin sadece yurtsever demokrat öğrencilere müdahale etmesi dikkat çekerken, polisin saldırgan gruba müdahale etmemesi ise öğrenciler tarafından tepki topladı.

TGB’li öğrencilerin saldırısında bıçak ile yaralanan Eren Can Aybek Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırıldı. Caneybek’in durumunun iyi olduğu belirtildi.

İTÜ

İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Yerleşkesi yemekhanesinde öğle saatlerinde “İTÜ’lü milliyetçiler” imzasıyla bildiri dağıtan ve öğrencilerin tepkisiyle karşılaşan ülkücü faşist grup akşam saatlerinde bildiri dağıtma bahanesi ile yine okula geldi. Çoğunluğunu okul dışından gelenlerin oluşturduğu bu güruh öğrencilere saldırdı. Saldırı sırasında iki öğrenci başından yaralandı. Devrimci ve yurtsever öğrencilerin faşistleri püskürtmesi sonrasında okula gelen polis getirdiği zırhlı araçla faşistleri okuldan dışarıya çıkardı.

 

Yoruma kapalı