Ukrayna’da kadın katliamı

Donetsk Özerk Cumhuriyeti’nde Ukrayna ordusunun bulunduğu bölgede 286 kadının cesedi bulundu. Donetsk Halk Cumhuriyeti Başbakanı Aleksandr Zaharçenko, cesedi bulunan kadınların toplu tecavüze uğradıklarının tespit edildiğini belirtti.

ukrs

Rusya’nın önemli haber ajanslarından RIA Novosti’nin Donetsk Özerk Cumhuriyetinden geçtiği haberde Ukrayna Ordusunun bulunduğu bölgede 286 kadının cesetleri bulundu. Donetsk Halk Cumhuriyeti Başbakanı Aleksandr Zaharçenko, düzenlediği basın toplantısında, Donetsk bölgesinde bulunan Krasnoarmeysk kentinde yaşayan ve yaşları 18 ila 25 arasında değişen 400 kadar genç kadının Ukrayna Ordusu’nun gerçekleştirdiği operasyonlar esnasında aniden kaybolduğunu, ateşkes ardından yapılan arama çalışmalarında ise 286 kadının cansız bedenine ulaşıldığını söyledi.

Zaharçenko , “Ukrayna Ordusu’nun Dnepr-1 Taburu’nun konuşlandığı Krasnoarmeysk kenti civarında yaşayan ve yaşları 18 ila 25 arasında değişen 400 kadar genç kadın bu taburun yaptığı operasyonlar esnasında aniden kaybolmuştur. Toplu tecavüze uğradıkları tespit edilen bu kadınlardan 286’sının cesedine ulaşılmıştır” şeklinde konuştu.

Donetsk bölge sınırları içerisinde bulunan Krasnoarmeysk kenti, Donetsk şehrinin 45 km kuzeybatısında yer alıyor.

Ukrayna Ordusu, Kiev Hükümeti’nden aldığı emirle geçtiğimiz Nisan ayında ülkenin güneydoğu kesimlerinde yaşayan ve Şubat darbesi olarak adlandırılan Rusya yanlısı hükümetin düşürülmesine karşı çıkan sivil halka yönelik olarak askeri operasyon başlatmıştı.

BM’nin 15 Ekim itibariyle açıkladığı verilere göre söz konusu operasyonlarda 3700’den fazla sivil hayatını kaybederken, 9 binden fazla kişi de yaralanmıştı.

– See more at: http://www.xn--bestane-zxa2q.com/haber/145316/ukraynada-kadin-katliami&dil=tr#sthash.cFGcHQUM.dpuf

Yoruma kapalı