İŞKUR’dan atılan Van’lı işçiler mücadelelerini şimdi Ankara’da sürdürüyorlar

işkur-işçileri

Van’da, 30 Mart yerel seçimlerinden sonra İŞKUR tarafından işlerine son verilen ve dile kolay tam 94 gündür direnişte olan işçiler 14 Eylül akşamı Ankara’ya ulaştı. Geceyi Ankara Emek ve Demokrasi Güçlerinin dayanışmasıyla ev ve misafirhanelerde geçiren işçiler, sabah saatlerinde yeniden Abdi İpekçi Parkı’nda buluştular.

Yürüyüş yaptıkları pek çok ilde engellere takılan ancak bu engellere rağmen yılmayan işçiler buluştukları Abdi İpekçi Parkı’ndan Kızılay’da bulunan Güvenpark’a geçip eylemlerini burada sürdürmeyi düşünseler de devletin silahlı güçlerinin buna izin vermemesi sonucu yeniden Abdi İpekçi Parkına döndüler.

Aynı dertten muzdarip 7 bin 286 işçi adına hak alma mücadelesi sürdürdüklerini söyleyen 136 işçiyi, bugün bulundukları Abdi İpekçi Parkı’nda başta KESK ve HDP olmak üzere pek çok kurum ziyaret etti.

Sık sık “İŞ AŞ BARIŞ – ZAFER DİRENEN EMEKÇİNİN OLACAK – DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ” şeklinde slogan haykıran işçileri öğle sonu Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adil ZOZANİ ziyaret etti. HDP Parti Meclisi Üyeleri ve Ankara İl Örgütü Yöneticileriyle işçileri ziyaret eden ZOZANİ önce onları dinledi. Sonra ise yaptığı konuşmada işçilerin mücadelesinin sonuna kadar yanlarında olduklarını bildirdi.

Oluşturdukları heyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile Başbakanla görüşmeye gönderen işçiler, kısa bir süre sonra bu görüşmenin gerçekleşmediğini öğrendiler. Giden heyet sadece HDP Van Milletvekili Nazmi GÜR ile görüşerek arkadaşlarının yanına döndü.

Mücadelelerinde kararlı olduklarını her fırsatta ifade eden işçiler, sonuç alıncaya kadar Ankara’da kalacaklarını, Ankara Emek ve Demokrasi Güçlerinin kendileriyle dayanışma içinde oldukları sürece olumlu sonucun sürpriz olmayacağını söylüyorlar.

2011’in 11. ayından 2012 yılına kadar 9 ay çalıştırılan, 2013 yılında 7 ay çalıştırıldıktan sonra işten çıkartılan, 2014 yılında ise 8 ay çalıştırılan ve işlerine son verilen İŞKUR işçileri, hatırlanacağı gibi Van’da üç ay boyunca hak arayışlarını sürdürdüler.

İŞKUR işçileri, daha önce Ankara’ ya gelmişler, AK Parti Van Milletvekilleri ile yaptıkları görüşmelerde sorunlarının çözümüne ilişkin olumlu yanıt alan almışlar, bu görüşmenin devamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı ile görüşmüşler, bunun sonucu Van’a arkadaşlarının yanına dönerek görüşmelerde kendilerine verilen söz ve umudu onlarla paylaşmışlardı.

15 Eylül 2014

Yılmaz Kızılırmak (DİSK/Dev. Maden – Sen)

 

Yoruma kapalı