Kabil’de Bakanlığa saldırı: 6 ölü

Güvenlik kaynaklarının verdiği bilgiye göre; Afganistan’ın Başkenti Kabil’de İçişleri Bakanlığı’nı hedef alan bombalı saldırıda 6 polis yaşamını yitirdi.

Saldırı, askeri üniforma giymiş bir intihar bombacısının binanın kalabalık girişindeki eylemi sonucu gerçekleşti. Güvenlik kaynakları en az altı polis memurunun öldüğünü ve çok sayıda kişinin de yaralandığını aktardı. Ölümcül patlamanın sorumluluğunu ise Taliban üstlendi.

Saldırı, Cumartesi günü gerçekleşecek olan başkanlık seçimlerinden önce şiddetin artacağı uyarısında bulunan militanlardan gelen son mesajdan saatler sonra gerçekleşti. Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid, Afganlar’ın yaklaşan seçimlerden uzak durmaları konusunda bir kere daha uyardı.

Yine bugün Kuzey Afganistan’da silahlı bir saldırgan yerel bir adayı ve beraberindeki sekiz kişiyi öldürmüştü. Afgan yetkililer Hüseyin Nazari’nin de kendisini kaçıranlarca öldürüleceği bilgisini aldı.

Nazari üç gün önce beraberindeki sekiz kişiyle birlikte kaçırılmıştı. Yerel meclis üyeliği için yarışan adayın henüz kurtarılamadığı açıklandı. Hiçbir grup kaçırılma olayını üstlenmezken, yetkililer ölümlerden Taliban’ı sorumlu tutuyor.

Son birkaç haftadır Kabil ve diğer birçok büyük şehirde benzer saldırılar yaşanıyor.

Yoruma kapalı