Karadeniz’de barışın bayrağı inmeyecek!

SYKP Eşgenel Başkanı Tuncay Yılmaz yaptığı yazılı açıklamayla bugün Rize ve Samsun’da Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın seçim çalışmasını yapanlara yönelik faşist saldırıları kınadı ve Başbakan Erdoğan’dan saldırıları durdurmasını istedi. Yılmaz’ın açıklamasının tam metni şöyle:

tuncay_yilmaz__SYKP

Faşist saldırılar Karadeniz’de emeğin, özgürlüğün ve barışın, Selahattin Demirtaş’ın bayrağını dalgalandırmamızı engelleyemeyecek.

Bugün önce Rize’de sonra Samsun’da devlet destekli sivil faşistler tarafından Selahattin Demirtaş için seçim çalışması yapan arkadaşlarımız saldırıya uğradı.

Rize’de Demirtaş bildirisi dağıtmak için stant açan emekli öğretmen arkadaşımız Necmettin Durmuş önce alenen ölümle tehdit edilmiş ve ardından da çok sayıda sivil faşistin tekme tokat saldırısına uğrayarak hastanelik olmuştur. Polis bu saldırı gerçekleşene ve arkadaşımız darp edilene kadar seyirci kalmış, ancak arkadaşımız yerlerde sürüklendikten sonra araya girmiştir.

Öğleden sonra ise Samsun’da Selahattin Demirtaş için afişleme çalışması yapan aralarında çok sayıda partili arkadaşımızın da bulunduğu HDP’li gruba önce 3-5 kişiyle, sonrasında ise kalabalık halde saldırılmıştır. Olay yerindeki bir kahveye çekilerek kendilerini korumaya alan arkadaşlarımız kalabalıklaşan faşist güruh tarafından kuşatılmış, linç edilmek istenmiştir. Polisin faşist güruhu dağıtmak yerine arkadaşlarımızı “güvenli şekilde” olay yerinden uzaklaştırma terbiyesizliği gereken cevabı almış ve kendilerine faşist güruhu dağıtmaları söylenmiştir. Arkadaşlarımız bölgeye gelen diğer arkadaşların da desteğiyle gruplar halinde bölgeden uzaklaşarak linç olmaktan kurtulmuştur.

Biz tüm bu saldırıların tesadüf olmadığının farkındayız. Tüm Türkiye’de güçlenerek devam eden emek, barış, özgürlük kampanyasının Karadeniz’de de büyümekte olması nedeniyle, egemenlerin kontrolünde düzenleniyor bu saldırılar. Tıpkı daha önce Sırrı Süreyya Önder’e, Sebahat Tuncel’e, Ertuğrul Kürkçü’ye yapıldığı gibi şimdilerde AKP’nin kontrolünde olan kontra güçler tarafından organize ediliyor.

Başbakan Erdoğan’a açık çağrımızdır: Kahraman(!) polislerini ve saldırgan faşistlerini geri çek! Arkadaşlarımızı alenen ölümle tehdit eden, darp eden bu faşistler tek tek yakalanıp yargı önüne çıkartılmadığı ve gereken ceza verilmediği sürece bu saldırıların da senin emrinle gerçekleştiğini düşüneceğiz. Tıpkı Ali İsmail’i, Berkin’i, Abdocan’ı katledenler gibi, bu saldırganların da senden emir aldıklarını bileceğiz.

Samsun’daki, Rize’deki, Giresun’daki Hopa’daki yoldaşlarımızı yalnız bilmeyin! Kendinize gelin ve faşist saldırılarınızı durdurun.

Karadeniz’in kadim halklarından da barışın ve kardeşliğin sesinin kısılmaya çalışılmasına göz yummamalarını diliyoruz. Demirtaş cumhurbaşkanlığı koltuğu için her türlüğü ilkesizliği yapanların değil, bu ülkenin barış, kardeşlik ve özgürlük içinde yaşamasını isteyenlerin adayıdır. Onun kampanyasını susturmak isteyenler aslında sizi susturmak istiyorlar. Unutmayınız, kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!

Tuncay Yılmaz

SYKP Eşgenel Başkanı

Yoruma kapalı