Melih Gökçek’e yumurtaya ceza yağdı: 5 yıl, 2 ay, 20 gün

Kürtaj hakkı tartışmasındaki kadın düşmanı açıklamaları nedeniyle Haziran 2012’de Melih Gökçek’e yumurta atan iki kadına mala zarar, tehdit ve hakaretten 500’er TL para cezası, 2 yıl 7 ay 20’şer gün de hapis cezası verildi. Kararda, zarar verilen”Mal”ın ne olduğu konusunda net bir ifade yer almıyor

2012’de Tayyip Erdoğan’ın kürtajı cinayet olarak gördüğü yönündeki  açıklamasına Twitter üzerinden destek veren ve Samanyolu Haber’de “Anası olacak kişinin hatasından dolayı çocuk niye suçu çekiyor. Anası kendisini öldürsün” sözlerini sarf eden Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, Üniversiteli Kadın Kolektifi’nden Nebiye Merttürk ve Neslihan Uyanık tarafından yumurtalanarak protesto edilmişti.

Yumurtaların Gökçek’e isabet etmesi üzerine korumalar ve polisler protestocu kadınlara saldırmış, Gökçek ise bir mağazaya sığınmış, bir süre bekledikten sonra mağaza önünde toplanan yüzlerce kişinin “Hırsız Gökçek” sloganları eşliğinde olay yerinden ayrılmıştı.

Kadınlar cezanın ertelenmesini istemedi

Bugün (30 Ekim), kürtajla ilgili kadın düşmanı açıklamaları nedeniyle Haziran 2012’de Melih Gökçek’i protesto eden Nebiye Merttürk ve Neslihan Uyanık’ın yargılandığı davada karar duruşması görüldü. Mahkeme, Merttürk ve Uyanık’a “mala zarar”dan 500’er lira, “tehdit”ten 1 yıl 8’er ay hapis cezası, “hakaret”ten de 11 ay 20’şer gün hapis cezası verilmesine hükmetti.

Sendika.Org’a konuşan Avukat Deniz Özbilgin, “tehdit” ile kadınların Gökçek’e yumurta atarken sarf ettiği “Dikmen Vadisi halkına yaptıklarının hesabını vereceksin” sözlerinin kastedildiğini ancak “mala zarar” suçlaması ile ilgili olarak  “mal”ın ne olduğu konusunda net bir açıklama yapılmadığını belirtti.

Özbilgin, Merttürk ve Uyanık’ın “hükmün açıklanmasının geriye bırakılması” şeklinde bir ertelemeyi kabul etmediğini ancak mahkemenin hapis cezalarını ertelediğini belirtti. 500’er TL’lik para cezalarının temyiz kapsamı dışında olduğunu belirten Özbilgin, hapis cezalarına ise temyiz yoluyla itiraz edeceklerini söyledi.

Sendika.Org

Yoruma kapalı