Becky Hammon NBA’in İlk Kadın Asistan Koçu

Kadın basketbolunun efsane isimlerinden Becky Hammon, San Antonio Spurs-Dallas Mavericks maçında Gregg Popovich’in asistanı olarak ilk kez görev aldı.

AP SPURS HAMMON S BKN USA TX

Kadın basketbolunun efsane isimlerinden Becky Hammon, dün oynanan San Antonio Spurs-Dallas Mavericks maçında Gregg Popovich’in asistanı olarak ilk kez görev aldı. Hammon böylece, Amerika’nın dört ana spor dalında (basketbol, hokey, beyzbol ve amerikan futbolu) tam zamanlı çalışan ilk kadın asistan koç oldu.

“Kadınların açtığı yoldan yürüdüm”

Görevinin ilanından sonra açıklama yapan Hammon “Bu sadece basketbol. Kadınlar her alanda varlar. Ameliyathanelerde doktorlar, avukatlar, yöneticiler… Benim bugün burada olmam sadece onların açtığı yoldan yürümem sayesinde oldu” şeklinde konuştu.

San Antonio baş antrenörü Gregg Popovich, göreve geldiği 5 Ağustos tarihinde Hammon için “Onun basketbol IQ’suna, çalışma etiğine ve insan ilişkilerine güveniyorum” ifadelerini kullanmıştı. Hammon ise, aynı tarihte “Küçük kızların ‘bak insan kafasına koyunca her şeyi yapabilirmiş’ diyebilmesini çok isterim. Spurs organizasyonuna tecrübeme değer verdikleri ve cinsiyeti umursamadıkları için minnettarım.” demişti.

En iyi 15 WNBA oyuncusu, 6 kez all-star

Geçtiğimiz sezon aktif basketbol yaşantısını sonlandıran Becky Hammon, 2007’den beri WNBA takımlarından San Antonio Stars forması giyiyordu. Tüm zamanların en iyi 15 WNBA oyuncusu listesine giren, 6 kez all-star olan, 2 kez sezonun en iyi beşine seçilen Hammon, 2008 Pekin Olimpiyatları’nda Rusya Milli Takımı’yla bronz madalya kazanmıştı.

Spor yorumcuları NBA’de daha önce de kadın profesyonellerin yer aldığını ancak Hammon’ın pozisyonunun NBA için “tarihi bir görevlendirme” olduğunu söylüyor.

2001-2002 sezonunda Lisa Boyer, Cleveland Cavaliers’ta John Lucas‘ın asistan kadrosunda bulundu. Ancak Boyer, Cavaliers’tan herhangi bir ücret almıyor, deplasmanlara takımla seyahat etmiyor ve bench’te yer almıyordu. Geçtiğimiz Temmuz ayında da, Natalie Nakase Los Angeles Clippers’ın yaz ligi ekibinde asistan koç olarak görev almış ancak normal sezonun başlamasıyla eski görevine geri dönmüştü.

Kaynak : Bianet

Yoruma kapalı