Meydan Köyü halkı: “Savaş istemiyoruz”

Hatay’ın Samandağ ilçesi Meydan Köyü sınırları içerisinde deniz kıyısına 70-90 metre uzaklıkta denizin içine bu sabah düşen  bomba köylüleri tedirgin etti. Meydan Köyü sakinleri bugün 16’da Adembaba Kıraathanesi’nde bir basın açıklaması yaparak; “Yaşananlardan tedirginiz, savaş istemiyoruz” dedi.

Köylüler adına açıklamayı Kerem Nalbant yaptı.

Nalbant; üç yılı aşkın süredir savaşa karşı olduklarını haykırdıkça, AKP savaşmak için her şeyi yaptığını belirterek; Savaşın şakası kalmadı. Kapımıza dayandı. Dün Reyhanlı’da El Kaide tarafından Türkiye tarihinde eşine az rastlanan bir katliam yaşadık. Ve 53 kardeşimizi kaybettik. Cilvegözü sınır kapısında defalarca patlamalar yaşandı. İnsanlarımız hayatlarını kaybetti.

Aynı olaylar artarak devam ediyor. Dün 21 Mart’ta sözde angajman kuralları gereği Suriye sınırında Türkiye bir Suriye uçağını düşürdü. Bu olay Hatay’da gerilimi biraz daha arttırdı. Bugün de Samandağ’a bağlı Meydan Köyü sahiline havan topu düştü. Havan topu kıyıya 70 metre civarında bir uzaklıkta düştü. Düşüşünü tarlada çalışan köylülerimiz gördü. Büyük bir ateş topu şeklinde suya düşen havan topu bizleri tedirgin etti” dedi.

Suriye’ye sıfır noktası olan Samandağ’ın Meydan Köyü’ndeki Kara Mağara’da cihatçıların saklandığına dair bilgiler olduğuna dikkat çeken Nalbant, bu durumun halkı tedirgin ettiğini ifade etti.

Nalbant şunları kaydetti:

“Ankara’ya sesleniyoruz: Hatay halkı olarak tedirginliğimiz gittikçe artmaktadır. Cihatçılar bu savaşı bir rant ve mezhep savaşı olarak yapması bizleri tedirgin etmektedir. AKP izlediği savaş politikasıyla bu zemini daha da güçlendirmektedir. Yaklaşan seçimlerde gündemi değiştirmek gibi bir yan amacı da olan AKP, savaşı oyun mu sanıyor?

Artık yeter! Sesimizi duyun. Bizler sınır köyü olan Meydan halkı olarak savaş istemiyoruz. Hatay’da yaşayan bütün halklar Arap, Kürt, Türk, Ermeni savaş istemiyor. Alevi, Sünni, Hıristiyan savaş istemiyor. Çünkü savaş çoluk-çocuk, genç-yaşlı, kadın-erkek; Alevi-Sünni-Hristiyan ayırımı yapmadan herkesi öldürüyor. Havan topu adres sormadı. Bahçesinde çalışan, evinde oturan köylülerin üzerine de düşebilirdi.

Ey AKP! Savaşa ve insan ölümlerine izin vermeyeceğiz.”

Yoruma kapalı