Mustafa Kahya yoğun bakımda

mustafa-kahya1

Türkiye Sosyalist Hareketi’nde yürüttüğü devrimci mücadele ile tanınan Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi kurucu ve MYK üyesi Mustafa Kahya yoğun bakıma kaldırıldı.

11 Eylül sabahı rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Kahya hakkında doktor Kurtuluş Arıkök şu açıklamayı yaptı:

“Mustafa Kahya arkadaşımız tıbbi bir rahatsızlık yaşadı. Sorun; beyninin sol tarafını besleyen ana damarın bir sebeple tıkanmasına bağlı beyin enfarktı oluşması. Bu tıkanma nedeniyle geniş bir alan etkilenmiş durumda. İlk 24-48 saat riskli bir zaman dilimi. Sonrasında beyin ödeminin çözülmesiyle harabiyetin sınırları daha net görülebilecektir. Bu süreç haftaları bulabilir.Şimdilik hiçbir konuda net bir şey söyleyebilmek mümkün değil.Herşey zamanla netleşecek.”

Mücadeleci bir sosyalist iyi bir yazar

Hayatını sosyalizm mücadelesine adayan Mustafa Kahya 1970’li yıllarda Mahir Çayan ve arkadaşlarının kurduğu THKP-C’nin dağılmasının ardından kurulan Kurtuluş Hareketi içerisinde aktif mücadele yürüttü. 1996’da kurulan Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) ve sonrasında Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) kurucu üyesidir. Sosyalist Parti’de genel başkan olan Kahya halen Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) MYK üyesidir.

Bu topraklarda ezilenlerin mücadelesine her zaman omuz veren Mustafa Kahya “Ulusal Sorun, Sömürgecilik ve Kürt Sorunu” adında bir kitap yazdı.

Önceki dönemlerde Kurtuluş Dergisi ve Özgür Gündem gazetesinde yazılar yazan Kahya; halen aylık Siyaset Gazetesi ve internet haber sitemiz Siyasihaber.org’ta yazılar yazmaktadır.

Yoruma kapalı