SYKP: Ahmet Karataş’a sahip çıkmak barışa ve kardeşliğe sahip çıkmaktır

Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP), HDP Ankara bürosunda faşist saldırıda yaralanan Ahmet Karataş için açıklama yaptı. SYKP’nin açıklaması şöyle;

sykp_logo

 

”Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hükümet nihayet muradına erdi!

HDP’ye karşı haftalardır sürdürülen kışkırtma zehirli meyvelerinden birini daha verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hükümet yetkililerinin HDP’yi hedef gösteren açıklamaları sonucu bu sabah HDP genel merkezinde bulunan Ahmet Karataş arkadaşımız bir saldırgan tarafından bıçakla ağır yaralandı.

Cumhurbaşkanı ve Başbakan’a soruyoruz: Yedi yerinden bıçaklanan ve boğazı kesilen arkadaşımıza yönelik bu saldırı içinizdeki öfkeyi ve nefreti dindirdi mi? Hala her ağzınızı açtığınızda bizleri hedef göstermeye devam edecek misiniz? Önceki statükodan devraldığınız ve bugün birlikte çalıştığınız kontr çeteleri halklar arasında çatışma ve savaş tohumlarını serpmeleri için kullanamaya devam edecek misiniz?

Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz gün savurduğu “sınırı aşarsanız çok kötü şeyler olur” tehdidinin bir ön örneği mi bu saldırı? Çoluk çocuk, yaşlı genç, erkek kadın demeden boğaz keserek “nam yapan” IŞİD’a öfkeli Sünniler diyen Davutoğlu bu saldırgana da öfkeli Türkler mi diyecek? Yoksa sizin de uyuyan hücreleriniz mi var demeçlerinizden kendisine görev tayin eden?

Polisinizle, askerinizle, gizli – açık kontra örgütlerinizle bu coğrafyayı kana bulamak isteyen, halklarımızı birbirleriyle çatıştırmak isteyen politikalarınıza geçit vermeyeceğiz! Biz HDK/HDP’yi tam da sizin bu provokasyonlarınızı öngörerek kurduk. Tüm saldırganlığınıza karşı biz barışı ve demokratik çözümü savunmaya devam edeceğiz!

Değerli halkımız, ne öncekileri ne de bu hükümet bu coğrafyada yaşayan halkların barış ve kardeşlik içerisinde, eşit ve özgürce bir arada yaşayabileceği bir yoldan yürümeyi ya da böyle bir yol açmayı tercih etmedi. Hemen yanı başımızda olan bitenler şayet bu yolu açmayı başaramazsak bizleri nasıl bir hayat beklediğinin canlı örneği… Barışı savunmak ve inşa etmek, faşist, ırkçı, mezhepçi, dinci saldırılara karşı durmak bizzat bu ortamın yaratıcısı hükümete bırakılamaz. HDP’li olun ya da olmayın Ahmet Karataş’a sahip çıkmak barışa ve kardeşliğe sahip çıkmaktır. Saldırganların yakalanması ve arkasındaki güçlerin açığa çıkartılması yargıyı ve hukuku kokuşmuş hayatlarını, hırsızlıklarını, arsızlıkları gizlemek için kullananlardan beklenemez!

Ahmet Karataş’a yapılan saldırıyı, bu saldırıya zemin sunan hükümet ve cumhurbaşkanını kınıyor, derhal bu tutumlarını düzeltecek açıklama yapmaya ve demokratik çözüm yoluna güven yaratacak ciddiyette davranmaya davet ediyoruz.

Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP)

Merkez Yürütme Kurulu”

Yoruma kapalı