SYKP’den Nurtepe’de yaşanan saldırı hakkında açıklama

1 Temmuz akşamı SYKP tarafından Nurtepe’de “2 Temmuz anması”  için yapılan etkinliğe Halk Cephesi tarafından saldırılması hakkında SYKP İstanbul İl Yürütmesi tarafından bir açıklama yapıldı. Açıklama şöyle…

Devrimci kamuoyuna,

Sivas Katliamının yıldönümü vesilesiyle SYKP Nurtepe ilçe örgütümüz 1 Temmuz günü bir belgesel gösterimi düzenlemek istemiştir. Yoldaşlarımız etkinlik için Gezi Direnişinin kazanımı olarak yaratılan Nurtepe Gezi Parkı’nı hazırlayıp belgeseli gösterecekleri sırada, “Halk Cephesi” üyesi olduğunu söyleyen bir grup kişi “burası Çayan mahallesi”, “burada Halk Cephesinden başka kimse siyaset yapamaz” diyerek saldırmış ve bir yoldaşımız bu saldırı sonucu yaralanmıştır. Yoldaşımızın sağlık durumu iyidir. Saldırı sonrasında Partimiz mahalledeki HDK/P, DHF ve Devrim Cephesi Platformu üyeleriyle birlikte yaşanan saldırıyı protesto ve teşhir etmiştir.

Devrimcilerin siyaset alanlarını engellemeye kalkışanlar, sınıf mücadelesinin seyri karşısında başarısızlığa mahkumdur. Devrimciler kendi içlerinde dar grupçu rekabet gütmezler. Tersine devrimciler arasında dayanışma, paylaşma, yardımlaşma kanalları vardır ve bu kanalların daha fazla açılması her devrimci kurumun en önemli görevlerindendir.

Devrimci özneler arasındaki şiddetin Türkiye Devrimci Hareketi tarihinin en kirli yanını oluşturduğu ve devrim mücadelesinde ise onarılmaz yaralar açtığı herkesin malumudur. Bu anlamda partimiz SYKP sol içi şiddetin bir öznesi olmayacağını ve devrimci dayanışmayı her alanda yükselteceğini her zaman açıkça ifade etmektedir ve edecektir. Ayrıca Partimiz örgütlü olduğu her yerde olduğu gibi Nurtepe’de de sosyalizm için mücadele etmeye devam edecektir.

SYKP İstanbul İl Yürütmesi

İlgili haberler:

Halk Cephesi’nden Nurtepe’de 2 Temmuz anmasına saldırı

Nurtepe’de Madımak için kitlesel anma yürüyüşü

Yoruma kapalı