Yine polisler tespit edilemiyor muş(!)

06609de39f28bbb0_480x270

Taksim Gezi eylemleri sırasında, beş metreden hedef alınarak gözüne gaz bombası atıldığı belirtilen ve iki kez ameliyat olmasına rağmen görme kaybı yaşayan işitme engelli Selçuk Yıldız’ın soruşturmasında, Valilik, olayda sorumluluğu bulunduğu belirtilen polislerin tespit edilemediği ve olay yerine ait MOBESE kayıtlarına ulaşılamadığı belirtilerek, polislerle ilgili adli ve disiplin soruşturmasına izin vermedi.

Emniyet personeli tespit edilemedi

Taraf Gazetesi’nden Aysun Yazıcı’nın haberine göre; yazıda, Yıldız’ın yaralanmasına neden olan polislerin tespiti amacıyla Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürlüğü ile yapılan yazışmalar neticesinde, olay anına ilişkin MOBESE kayıtlarına ulaşılamadığı ve iddiaya konu emniyet personelinin tespit edilemediği vurgulandı. İstanbul Valisi Avni Mutlu imzası bulunan yazıda, 4483 sayılı kanunun 4. maddesine dayanılarak, Yıldız’ın yaralanmasına neden olan personelle ilgili adli ve disiplin yönünden işleme şikâyet edilen konunun işleme konulmaması kararı verildi.

Kamera kaydı yok

Yıldız’ın avukatı Meltem Aykut, Bölge İdare Mahkemesi’ne itirazda bulundu. Aykut “Olay Sancaktepe Belediyesi binası önünde ve Sancaktepe’nin en işlek caddesinde gerçekleşmiştir. Bu işlek yerde kamera kayıtlarının olmaması hayatın olağan akışına uygun değildir” dedi.

Dilekçe işleme konulsun

Dilekçede, “Müvekkil çocukluğundan bu yana işitme engelli ve bu olaylar nedeniyle de görme engelli olarak hayatını idame ettirmektedir” denerek İdare Mahkemesi’nden savcılığa sunulan suç duyurusunun işleme konulması ve polislerle ilgili soruşturmaya izin verilmesi istendi. Yıldız’ın avukatı Aykut da, “Valilik soruşturmaya izin vermezse polislerin tespiti nasıl yapılacak” diye sordu.

İşitme engelliye dur ihtarı yapıldı

3 Haziran 2013’te Gezi olaylarında yaralanan Yıldız’ın (28) şikâyet dilekçesinde, işyerine gitmek üzereyken belediye önündeki görevli polisin gözüne ve başına gaz bombası atıldığı ileri sürülmüştü. Olay gecesi bir kulağı duymayan Yıldız’a dur ihtarı yapıldığı, ihtara uymadığı için saldırının gerçekleştiği  iddia edildi.

Yoruma kapalı