19 Aralık Katliamı Davası görüldü

19 Aralık Katliamı Davası’nda 13. Duruşma Bakırköy Adliyesi’ndeki İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Dava 19 Temmuz’a ertelenirken, mahkeme operasyonda görevli askerlerin listesini istedi.

Duruşmada konuşan avukat Hasan Fehmi Demir, 14 yıl boyunca katliamın delillerini karartan devletin, gerçeklerin ortaya çıkmaması için çaba harcadığını söyledi. 4 yıldır Bayrampaşa operasyonunda görev yapan personelin listesini istediklerini ancak bu konuda bir gelişme yaşanmadığını belirten Demir, talepleri doğrultusunda işlem yapılması talebinde bulundu.

Dönemin Adalet Bakanı, İçişleri Bakanı ve bürokratları hakkında fezleke hazırlandığını ifade eden Demir, hazırlanan fezlekenin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildiğini, görevsizlik kararı ve takipsizlik kararı verildiğini belirtti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kararı Eyüp Cumhuriyet Başsavcılığı’na göndermiş olmasını gerektiğini vurgularken, Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’ne gönderildiğini belirtti. Mahkemeden bu fezlekenin akıbetinin sorulmasını isteyen Demir, ayrıca katliam mağdurlarının duruşmada hazır bulunmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, avukatların talebi üzerine, adli emanette bulunan ve Bayrampaşa Hapishanesi’nden getirilen 8 çuval delili incelenmesini önümüzdeki duruşma karara bağlayacak. Bayrampaşa Özel Müdahale (Tufan) Planının orijinal halinin mahkemeye gönderilmesi talebi mahkeme heyeti tarafından reddedildi.

Mahkeme, tutuklu ve tutuksuz olan Bayrampaşa operasyonu mağdurlarının dinlenmesi yönündeki talebi reddederken, duruşmayı 9 Temmuz 2014 Çarşamba gününe erteledi.

Yoruma kapalı