8 sosyalist için açlık grevi

açlık grevi

Yaklaşık 8 yıldır tutuklu yargılanan 8 sosyalistin serbest bırakılması için, Strasburg’daki AİHM önünde açlık grevi başlatıldı.

Siyasi davalarda uzun tutuklu yargılama süresini 10 yıldan 5 yıla indiren yasal düzenlemeye rağmen tahliye edilmeyen 8 sosyalistin serbest bırakılması ve yargıdaki çifte standarda son verilmesi için Strasburg’daki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin önünde açlık grevi başlatıldı.

AİHM önünde kurulan açlık grevi çadırında yapılan açıklamada, 3 gazetecinin de aralarında olduğu sosyalistlere özgürlük istendi, Avrupa’daki insan hakları savunucuları göreve çağrıldı.

Aynı hukuki durumda olan Ergenekon davası sanıklarının tamamının bırakıldığına dikkat çekilen açıklamada, “2006 yılından bu yana cezaevinde tutulan sosyalistlere ise çifte standart uygulanıyor. Serbest bırakılmaları için yapılan başvurular keyfi bir şekilde reddediliyor” denildi.

11 kişinin katıldığı açlık grevi, 17 Mayıs gününe kadar sürecek.

Eylemciler, demokratik hak ve özgürlüklerden yana olan herkesi açlık grevini desteklemeye ve Türk devletini protesto etmeye çağırdı. (ETHA)

Yoruma kapalı