Ali İsmail’in anısı Kadıköy’de yaşayacak


230320141750420022440_2

Yeldeğirmeni Dayanışması, tarafından Kadıköy Belediyesi’ne yapılan başvurunun belediye tarafından kabul edilmesiyle birlikte mahallede yeni yapılan çocuk parkına “Ali İsmail Korkmaz” adı verildi.

Dün yapılan açılışa Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, babası Şahap Korkmaz ve Gezi şehidi Mehmet Ayvalıtaş’ın kardeşi Muharrem Ayvalıtaş da katıldı.

Fenerbahçeli taraftarların bestesi Ali İsmail Korkmaz Fenerbahçe yıkılmaz marşının söylediği açılışta, Sanço Çocuk Atölyesi ve Ritim grubu, müzisyen Tayfun Çağlar eşliğinde dinleti sundu. Katılımcılar arasında bulunan müzisyen Mehtap Meral, Ali İsmail Korkmaz için yaptığı ağıdı okurken, oyuncu ve müzisyen Teoman Kumbaracıbaşı da gitarıyla bir şarkı söyledi.

Baba Şahap Korkmaz, “Oğlumla gurur duyuyorum” konuşmasına başladı, “Ali İsmail demek iyilik demek, hak demek; insanı, hayvanı, doğayı her türlü canlıyı sevmek demek. Biz her iyiliği onda gördük, ondan öğrendik. O bizim her şeyimizdi. Erken aldılar elimizden. İnşallah yapanlar cezalarını bulur” dedi.

Mehmet Ayvalıtaş’ın kardeşi Muharrem Ayvalıtaş da “buraya gelmeden önce yine Kadıköy’deki Mehmet Ayvalıtaş Meydanı’nın açılışını gerçekleştirdik. Şimdi Ali İsmail Korkmaz Parkı’nda olmaktan mutluluk duyuyorum. Onların adlarını yaşatmak için uğraşanlara çok teşekkür ediyorum” dedi.

Anne Emel Korkmaz, “Bu parka emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Ali İsmail inanın çok mutludur şimdi çünkü Ali’nin en çok istediği şeyi gerçekleştiriyorsunuz. Ali’nin çok büyük hayalleri vardı, en büyük hayali çocukları eğitmekti, onlara güzel bir gelecek, özgür bir dünya, huzurlu bir ülke yaratmaktı. Katiller buna müsaade etmedi ama sizlerin sayesinde geleceğin çocukları bu parkta büyüyerek, bu parkta kitap okuyarak, büyüyecekler. Ali İsmail’in yapamadığını evlatlarımız, çocuklarımız yapacak. Ali İsmail ölmedi, geleceğin ışığı oldu” diye konuştu.

Açılışın ardından Ali İsmail’in ailesi, Okmeydanı’na giderek Berkin Elvan’ın ailesini ziyaret etti.


Yoruma kapalı