AOÇ’deki hukuksuzluğa karşı bireysel başvuru

aoc-hukuksuzlugu-aymde68be8bcee69fbfa4e2bb

Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası, Peyzaj Mimarları Odası, Ziraat Mühendisleri, Çevre Mühendisleri Odası yöneticileri, Atatürk Orman Çiftliği’nde mahkeme kararlarına rağmen inşaatların devam etmesiyle ilgili Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru yaptılar.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş, “Hem 5. İdare mahkemesinin hem 11. İdare mahkemesinin tarihi SİT koruma kararı ve ana plan davasındaki yürütmeyi durdurma kararına rağmen AOÇ’de inşaatlar sürüyor” dedi.

AOÇ alanında inşaatı devam eden Başbakanlık Hizmet Binası ve Disneyland için de ihalelerin sürdüğünü belirten Candan, ihalelerin durdurulması için girişimlerinin de sonuçsuz kaldığını söyledi. Başbakan’ın “Güçleri yetiyorsa yıksınlar” ve Melih Gökçek’in “Gerekirse inşaat sürsün diye kanun çıkartırız” açıklamalarıyla hukuka meydan okuduklarını dile getiren Candan, “AOÇ’yi kurtarmak için Anayasa Mahkemesi’ne başvurduk” dedi. Farklı ülkelerin mimarlarının katkısıyla kurulmuş olan AOÇ için gerekirse AİHM’e başvurarak uluslararası ortamlarda da mücadele edeceklerini ifade eden Candan, AOÇ’nin talanından sorumlu olanların kendi ülkelerinde yargılanamasalar bile, başka ülkelerde başka yargıçlar tarafından yargılanabileceklerini söyledi.

Yoruma kapalı