Cerrahpaşa işçilerinin hak mücadelesi sürüyor

 

BlWJeasCIAAI2Cr (1)

İstanbul Üniversitesi hastanelerinde yol paralarındaki kesintiler ve servis kullanımlarının engellenmesi üzerine Dev Sağlık-İş ve SES üyesi işçilerin dün başlattıkları uyarı eylemleri bugün de devam etti.

16 Nisan Çarşamba günü 12.00′de Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yemekhanesi önünde buluşarak kampüs içerisinde kitlesel bir yürüyüş gerçekleştirerek uyarı eylemlerine başlayan sağlık emekçileri bugün de eylemdeydi.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yemekhane önünde bir araya gelen işçiler ve sağlık emekçileri buradan hastane girişine kadar yürüyerek, “Susma haykır taşerona başkaldır” dedi. İşçiler Rektörlük önüne geldiklerinde ise “Rektör uyuma işçine sahip çık” sloganları attı.

Yürüyüş sonunda bir kez daha yarın yapılacak 2 saatlik iş bırakma eylemine çağrı yapılırken, eyleme katılımı engellemek için üniversite yönetiminin baskı yaptığına dikkat çeken işçiler; “Nasıl ki üniversite yönetimi yol ücretlerimizi keserken bize sormadıysa biz de haklarımızı aramak için eylem yaparken üniversite yönetimine sormayacağız” dedi.

Yoruma kapalı