Ceylanpınar’da halka polis saldırdı

ceylanpinarda-yakilmis-bdp-oylari-tespit-edildicdcd50c897db8f2d36e5

Ceylanpınar’da seçim sonuçlarına itiraz eden yurttaşlara polis müdahalesi ile başlayan çatışmalar devam ederken ilçe merkezine çok sayıda askeri zırhlı araç sevk edildi. Giriş ve çıkışların kimi yerlerde yasak kimi yerlerde ise kontrollü olduğu ilçede gerginlik devam ediyor.

Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinde yakılmış oy pusulalarının bulunmasının ardından yapılan hilelere tepki gösteren binlerce kişi Hükümet Konağı önünde bir araya gelmişti. Kitleye polisin gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahalesiyle çatışma çıktı. Çatışmalar sırasında polisin kullandığı yoğun gazdan aralarında basın mensuplarının da bulunduğu çok sayıda kişi fenalık geçirdi. Çok sayıda kişi Ceylanpınar Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Başta Yenimahalle, Yenişehir, ve Cumhuriyet mahalleleri ile Viranşehir ve Gazi caddeleri olmak üzere belirli bir çok noktada şiddetlerek devam eden çatışmalar nedeniyle ilçeye askeri takviye devam ediyor. BDP ilçe binasının da polis tarafından ablukaya alındığı olaylarda gençler bir çok ara sokak ve caddede çöp konteynırları ve taşlar ile barikat oluşturdu. Polisin kullandığı yoğun gaz ve gençler tarafından yakılan ateş nedeniyle ilçe adeta gaz bulutuna bürünürken, gözaltı ve yaralılara ilişkin net bilgiye ulaşılamadı.

Olayların hemen ardından ilçeye çok sayıda askeri zırhlı araç sevk edilirken, OHAL’i andıran manzarada askerin ilçe merkezinde aralıksız devriye gezmesi dikkat çekti. Giriş ve çıkışların kimi yerlerde yasak kimi yerlerde ise kontrollü olduğu ilçede gerginlik devam ediyor. (DİHA)

Yoruma kapalı