DSİ: “İşten atıldınız”

Devlet Su İşlerinde işten atılan 6 taşeron işçi, “İşimizi geri istiyoruz. Hukuki yollardan hakkımızı arayacağız” dediler. İşçiler dün kendi aralarında yaptıkları toplantıda, haklarını alıncaya kadar mücadele edeceklerini dile getirdiler.

Evrensel’de yer alan habere göre; Devlet Su İşleri Çanakkale 252’nci Şube Müdürlüğünde işten atılan işçiler haklarını arayacaklarını dile getirdiler. Çalışma süreleri 3-11 yıl arasında değişen 6 işçi dün kendi aralarında yaptıkları toplantının ardından açıklamalarda bulundular. “Hakkımızda en küçük bir şikayet, en küçük bir soruşturma ya da tutanak yokken durup dururken bizi işten atmalarını kabul edemeyiz. Biz çalışıp ekmeğimizi kazanmak istiyoruz” ifadelerini kullandılar.  İşçiler, DSİ yetkililerinin kendilerine, “Hemen formalarınızı çıkarın, işe yeni başlayanlar giyecek. Zaten artık burada durmanızın da bir anlamı yok” şeklinde haber gönderdiğini ifade ederek şu soruyu sordular: “Böylesi bir işten çıkarma ahlaki midir?” DSİ’de bahçe temizliğinden, daire içi temizliğine, garsonluğa ve sekreterliğe kadar her işi yaptıklarını ifade eden işçiler, “İşten atıldınız” diyen yetkililere seslendiler: 4 kez şirket değişti biz işten atılmadık. Şimdi oe hakkımızı yedirmeyeceğiz.

İşten atılmalarının ardından, neden işten atıldıklarına dair sorularına yanıt alamadıklarını belirten işçiler şunları söyledi: Şirket işten atılmamızın sorumlusu olarak DSİ’yi gösteriyor. ‘Bizimle ilgisi yok, kurum müdürlüğü böyle istedi’ diyor. DSİ’ye müracaat ettiğimizde ise ‘Şirket öyle istedi’ yanıtını alıyoruz.”

Yoruma kapalı