Emlak Konut işçilerinin direnişi 6. gününde

20140409_091639-1_153452e88a2a5f

TOKİ’nin Bahçeşehir’de yapımı süren İstanbul Toplu Konut Projesi’nde taşerona bağlı olarak çalışıp taşeron iflas verince de Aralık ayından beri alamadıkları ücretleri ve diğer hakları gasp edilen işçiler 6 gündür fabrikada direnişini sürdürüyor. İnşaat İşçileri Sendika Girişimi işçileri bugün somut bir adım atılmazsa eylemliliklerinin genişleyeceğini ifade ediyorlar. 

Öte yandan işçilere destek artıyor. Alınteri’nin haberine göre; Sabah saatlerinde şantiyeyi Enerji Sen eski Başkanı Kamil Kartal ziyaret etti Direnişin 6. gününde Greif işçilerinden de anlamlı bir dayanışma örneği sergilendi. Direniş boyunca karikatürleri ile anlamlandırdığı pankartlar hazırlayan Greif işçisi onlar için hazırladığı pankartı şantiyeye getirdi. “Dünyayı biz inşa ettik, altında biz kalıyoruz! Artık yeter!” sloganının olduğu İnşaat İşçileri Sendika Girişimi imzalı resimli pankart, işçiler tarafından büyük bir sevinçle karşılandı. Greif işçisinin hazırlayıp getirdiği pankart şantiyenin girişine asıldı.

İşçiler gaspedilen haklarını ve ücretlerini almadan direnişi sonlandırmamakta kararlılar. Bugün de somut bir adım atılmazsa eylemlerini farklı biçimlerle genişleteceklerini ifade ediyorlar.

Yoruma kapalı