Ethem seni çağırıyor: “7 Nisan’da Ankara Adliyesi’ne”

Bj6QucJIIAAZC9B

Ethem Sarısülük’ü öldüren katil polis Ahmet Şahbaz’ın yargılandığı davanın 4. duruşması 7 Nisan Pazartesi günü Ankara Adliyesi’nde görülecek.

Sosyal Medya üzerinden #EthemSeniCağırıyor #7NisandaAnkaraAdliyesine başlıkları altında atılan binlerce mesajda Ethem Sarısülük için, adalet için, katillerin yargılanması için 7 Nisan’da Ankara Adliyesi’nde buluşma çağrıları yapılıyor.

Öte yandan Evrensel’de yer alan habere göre Kazım Bayraktar, Polis Ahmet Şahbaz’ın tutuklanması konusunda yeterli delillerin zaten mevcut olduğunu ancak mahkeme ve sanık polisin avukatlarının bu delilleri örtbas etmeye yahut aklamaya çalıştığını söyledi. Her duruşmada ayrı skandal ve gelişmelerin yaşandığını kaydeden Bayraktar, “Uydurma evraklar olabileceğine dikkat çektik, dikkate alınmadı. ‘Kimliği açıklansın’ dedik, reddedildi. Bugüne kadar ne talep ettiysek reddedildi. Oysa sunduğumuz bütün deliller olayın aydınlatılmasına yönelikti. Çoğu belge ve bilgi de açık ve net. Mahkeme ‘delil karartma şüphesi olmadığından tutuksuz yargılanması’ konusuna takılıp kaldı. Ne yapsak görmezlikten geliniyor. Bu kez de polis Ahmet Şahbaz’ın övündüğü ve gururla söylediği ‘Çektim, sıktım üç tane’ ifadelerini mahkemeye delil olarak sunacağız. Buradan da yeniden tutuklanmasını isteyeceğiz” diye konuştu.

Yoruma kapalı