HDP’nin İzmir adayları görücüye çıktı


HDP İzmir İl Örgütü 2014 yerel seçim adaylarını Tepekule Kongre Merkezi’nde düzenlediği Aday Tanıtım etkinliğinde açıkladı. 

Cavit HDP İzmirİZMİR- Halkaların Demokratik Partisi İzmir İl Başkanlığı 2014 Yerel Seçimleri Eş Başkan Adaylarını tanıttı. Tepekule Kongre ve Sergi Merkezinde düzenlenen etkinliğe HDP bileşeni Partilerin İl Başkanları, Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Varlı, İzmir Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayları Osman Özçelik ve Pınar Türk ve 30 İlçenin Belediye Eş Başkan adayları katıldı.

Adaylar Şöyle; İzmir Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayları; Osman Özçelik – Pınar Türk, Aliağa Eş Başkan Adayları; Bircan Karakaya – Hasan Karaşahin, Balçova Eş Başkan Adayları; Ercan Aygün – Pervin Esen, Bayraklı Eş Başkan Adayları; Ayten Marangoz – Orhan Yüce, Bergama Başkan Adayı; Gani Oğuz, Bornova Eş Başkan Adayları; Orhan Ayhan – Nevin Aytekin, Buca Eş Başkan Adayları; Adnan Kaya – Huybin Dinler, Çeşme Eş Başkan Adayları; Özlem Ayşe Önal – Yusuf Kaya, Çiğli Eş Başkan Adayları; Yalçın Karaarslan – Başak Atılgan Özdem, Dikili Eş Başkan Adayları; Semra Uzunok – İlyas Serindağ, Foça Eş Başkan Adayları; Sibel Kalaycı – Hasan Öztoprak, Gaziemir Eş Başkan Adayları; Zühal Çelebi – Levent Gedik, Güzelbahçe Başkan Adayları; Fikriye Birsen, Karabağlar Eş Başkan Adayları; Mahmut Önen – Meryem Çakmak, Karşıyaka Eş Başkan Adayları; Şule Ayhan – Rıfat Aydın, Kemalpaşa Başkan Adayı; Sakine Dervişcemaloğlu Sarısaltık, Konak Eş Başkan Adayları; Yıldız Çelik – Coşkun Üsterci, Menderes Başkan Adayı; Halime Akdağ, Menemen Eş Başkan Adayları; Mustafa Aydın – Ümit Fatma Fırat, Narlıdere Eş Başkan Adayı; Ertuğrul Barka, Seferihisar Eş Başkan Adayları; Edibe Acar – Kıyas Kalın, Tire Eş Başkan Adayları; Sebahat Kuş – Abdurrahman Demir, Torbalı Eş Başkan Adayları; Hüsnü Koyuncu – Gülcan Kızıldağ, Urla Eş Başkan Adayları Sibel Çakır – İsmail Aydın.HDP İzmir 2

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan HDP İl Eş Başkanları Neşe Dilek Bakış ve Cavit Uğur İzmirlileri selamladı.

ÖZGÜRLÜĞÜN VE BARIŞIN PARTİSİ HDP’DEYİZ

Bugüne kadar Farklı birçok noktayı kendilerinde topladıklarını belirten HDP İl Eş Başkanı Neşe Dilek Bakış “Bu coşkuyla ve bu azimle yolumuza devam edeceğiz. Özgürlüğün ve barışın partisi HDP’deyiz. Biz birçok şey söylüyoruz. Birçok farklı şeyi bugüne kadar alışılmışın dışında olan bir çok farklı noktayı, bugüne kadar kötüyle ve kötüyle arada sıkışmış halkımız artık seçeneksiz değil. Biz varız umudun partisiyiz. Umuda yolculuğumuzdan bahsediyoruz. Umudumuzu gerçekleştirinceye kadarda yolumuza devam edeceğiz” dedi.

MUSTAFA SUPHİ’LERDEN, HAYRİ DURMUŞ’LARDAN, MAHİR ÇAYANLAR’DAN

“Darağaçlarında, Diyarbakır zindanlarında, direnişlerden, Mustafa Suphi’lerden, Hayri Durmuş’lardan, Mahir Çayanlar’dan gelen yoldaşlarım hoş geldiniz” diyerek sözlerine başlayan HDP İl Eş Başkanı Cavit Uğur, “Bir yerel seçim eşiğindeyiz. Alanlarda mahallelerde çalışıyoruz. Hatırlarsanız bundan önceki genel seçimlerde bu halk, ucubelerle, ucuz projelerle kandırılmaya çalışılmıştır. Ancak 17 Aralık’ta bu patlak vermiştir. Herkes bilmelidir ki AKP’yi bu ülkeden cemaat değil halk götürecek. Evet, soylu soylu ülkeyi yönetip soyup soğana çeviriyorlardı” dedi.

Tüm Türkiye’deki topraklar ve tarihsel mirasın sermaye sahiplerine peşkeş çekildiğini söyleyen Uğur, “İzmir’de tarım alanlarını Torbalılı yoldaşlarım bilirler, Kemalpaşalı yoldaşlarım bilirler Türkiye’deki bütün topraklarda olduğu gibi İzmir’inde doğal tarihsel mirası sermaye tarafından peşkeş çekilmiş, yok edilmiş ve rant alanları haline getirilmiştir. Bütün bunların altında yatan şeyler merkezi hükümete bağlı olarak sürdürülen yerel yönetimlerin anlayışıdır. Yani her şeyi alıp satan rant alanları haline dönüştüren, paraya tahsis eden anlayışıdır. Bütün bunların tekbir çaresi var o da bizim Halkların Demokratik Partisinin programıdır. Nedir Halkların demokratik Partisi kentini de kendini de sen yöneteceksin” şeklinde konuştu.

Etkinlik; BDP, ESP, SYKP, SDP, DSİP, EMEP, YSGP temsilcileri ve HDK Bileşeni Demokratik Toplum Örgütleri ve LGBTİ kurumları temsilcilerinin konuşmalarıyla devam etti.

EMEK SÖMÜRÜSÜNE KARŞI YİNE SOKAKLARA ÇIKMAMIZ GEREKİYOR

Gezi eylemleri sırasında sokağa neden çıktığını anlatan HDP İzmir Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Pınar Türk, “Gençleri Gezi’de sokağa döken eğitimdi, anadilde eğitim talepleriydi. Üniversitenin bir sermaye alanına çevrilmesiydi. Tabi birde emek cephesi vardı. Şüphe yoktur ki tüm bunların sebebi bir sınıf mücadelesiydi. Emekçi halklarda emekçi insanlarda oraya taşeronlaştırmaya karşı oldukları için çıktılar mücadelelerini barikat başlarında sürdürmeye devam ettiler. AKP ile Cemaat te mücadeleye başladı gözleri artık birbirinden hiç kimseyi görmüyor. Bu bizim için bir avantaj bunu çok iyi bir şekilde kullanmamız gerekiyor. Bizim HDP olarak sokaklarda olmamız gerekiyor. Emek sömürüsüne karşı yine sokaklara çıkmamız gerekiyor. Özgürlük kaldırım taşlarının altındadır bunu hiçbir zaman unutmamamız gerekiyor” cümlelerini kullandı.

KENTİNİ DE KENDİNİ DE SEN YÖNET

Son olarak söz alan HDP İzmir Büyükşehir Eş Başkan adayı yazar, çevirmen ve eczacı Osman Özçelik ise partilileri Kürtçe ve Türkçe şiirler ile selamlayıp “Ben hizmetinizdeyim. Biz demokratik özerklik modelini uygulamak için çalışma yapmak durumdayız. Demokratik özerkliği yerelden geliştirmek durumdayız. Yerel yönetimler bugün merkezi yönetimlerin esareti altında koskoca 78 milyon insanın Ankara’dan resmi devlet ideolojisinin çerçevesinde şekillenmiş yasalarla siyasi partilerin güdümünde onların konuşmalarıyla yönlendiriliyor. Biz bunu değiştirecek, halkın yönetime katılmasını sağlayacak, yerel yönetim modellerini geliştiriyoruz. Mahalle meclisleri köy meclisleri, ilçe ve il meclisleri halkın doğrudan yönetime katılacağı model olarak geliştiriyoruz. Kentini de kendini de sen yönet” şeklinde konuştu.