İTÜ’de Newroz’a faşist saldırı

İTÜ Ayazağa Kampüsü’nde Newroz kutlaması yapan öğrencilere faşistler saldırdı. Öğrencilerin direnişi sonucu püskürtülen saldırı sonrasında halaylar, marşlar ve sloganlarla kutlama devam ederken öğrencilerin okuldan ayrılmasını isteyen idare elektrikleri kesip itfaiye ve ambulans çağırdı.

İTÜ’deki HDP’li öğrenciler bugün 16.00’da Newroz kutlamasını başlattı. Kutlamada HDP İstanbul Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Pınar Aydınlar da bir konuşma yaptı. Önce sözlü alkışlarla tacizde bulunan ve Türk bayrakları açan faşist grup, Aydınlar’ın konuşması sırasında fiili saldırıya geçti. HDP’li öğrencilerin direnişiyle püskürtüldüler. HDP’li gençler Newroz kutlamasına halaylarla, marşlar ve sloganlarla devam etti. 

19.00 – İTÜ yönetimi Newroz için bir araya gelen öğrencilerin kampüsü terk etmesini istedi ve elektrikleri kesti. Ardından itfaiye ve ambülans arabaları kampüse girdi. Bu, bir polis müdahalesi olacağının işareti olarak değerlendirildi.

 19.30 – Newroz kutlaması yapan öğrenciler Metro çıkışına doğru yürüyüşe geçti. Yaklaşık 70 kişilik faşist grup ise sloganlar atıyor.

19.45 – Devrimci öğrenciler kampüsten topluca çıktı ve metroya ulaştı.

Yoruma kapalı