İzmir’de 360 kişi işsiz kaldı

1544566Yerel seçimlerden sonra kapatılacak olan 29 ildeki özel idare bünyesinde çalışan taşeron işçiler, seçim sonrası işsiz kaldı. 31 Mart sabahı işlerine giden İzmir İl Özel İdarede çalışan 360 işçi işlerine son verildiği öğrendi.

Büyükşehir belediyeleri, sınırlarının genişletilmesini içeren kanun kapsamında kapanacak olan İl Özel İdareleri’nde çalışan taşeron işçiler işsiz kaldı. 31 Mart sabahı işlerine giden İzmir İl Özel İdarede çalışan 360 işçi işlerine son verildiği öğrendi

Sabah saatlerinde her zaman olduğu gibi işyerlerine gittiklerini ifade eden mağdur işçi Mehmet Dinler, işyerinde işlerine son verildiği haberini aldıklarını söyledi. Kendilerine “Ödeneğimiz yoktur sizi kapının önüne koyduk” dendiğini anlatan Dinler, “Arkadaşlarla biz toplandık İzmir Valiliği ve Belediyeyle görüştük. Valilik belediyeyi, belediyede valiliği suçluyor. Aralarındaki sürtüşmeden biz zarar gördük. Biz sadece ekmeğimizin peşindeyiz. Ekmeğimizi bize geri versinler. Bizi alet etmesinler. İşimizi geri alıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz. Sadece işimize geri dönmek istiyoruz. Siz son günde insanları kapının önüne bırakamazsınız” diye belirtti.

Taşeron işçi olarak çalıştıklarını dile getiren bir başka mağdur Baki Kara ise 30 Mart’tan sonra İl Özel idaredeki işlerine son verildiğini duyduklarını söyledi. “Sözleşmeniz gereği işiniz bitti” denildiğini sözlerine ekleyen Kara şöyle devam etti: “Bizi kapının önüne bıraktılar. Buradaki insanların birçoğunun çoluk çocuğu var. Asgari ücretle çalışıyorduk. Kadrolu işçilerin yaptığı işlerin aynısını bizde yapıyorduk. Hatta daha fazlasının yapıyorduk. Ama aldığımız ücret onların maaşının üçte biriydi. Bizi ortada bıraktılar. Biz sadece işimizi, ekmeğimizi geri istiyoruz. Bizim tek gayemiz budur.” (DİHA)

Yoruma kapalı