Kadın Cinayetlerini Durduracağız

Kocaeli Kadın Platformu üyeleri, dün akşam saatlerinde Sevgi Zağlı’nın sokak ortasında Ömer Akdoğan tarafından bıçaklanarak öldürülmesi üzerine bugün Belediye İş Hanı önünde basın açıklaması yaptı. “Yasta Değil İsyandayız, Kadın Cinayetlerini Durduracağız” pankartının ardında duran platform üyeleri adına basın açıklamasını Kocaeli Eğitim–Sen Kadın Sekreteri Çağla Aslan okudu.

“Artık Yeter”

“Artık sabrımız taştı” diyen Aslan, “Kocaeli, her gün, kadınların taciz edildiği, tecavüze uğradığı bir kenttir. Erkek şiddetine karşı hiçbir önlem alınmamakta ve her gün kadınlar öldürülmektedir. Yıllardır kadına karşı şiddete karşı herkesin üç maymunu oynadığı bu şehirde artık kadınların sabrı taştı. Seyirci kalanlar daha kaç kadının öldürülmesini bekliyorlar. Daha kaç kadının sokak ortasında can çekiştiğine tanık olmamız isteniyor. Daha dün Kocaeli Üniversitesi’nde kadın öğrenciye yönelik saldırı gündemdeyken, bugün Kocaeli’de bir kadın öldürülüyor” diye konuştu.
 

“Müebbet alana kadar takipteyiz”

 
Aslan sözlerine şöyle devam etti: “Bizler Kadın Platformu olarak, erkek şiddetine karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Sevgi Zağlı’nın katili müebbet hapis cezası alana kadar bu davanın peşini bırakmayacağız. Ataerkil sisteme karşı artık sabrımız kalmadı. Bu kentte yaşayan her kadını, kadınları katledenlere ve buna ortak olanlara karşı birlikte kadın mücadelesini büyütmeye çağırıyoruz.”
 
Basın açıklamasının ardından Kocaeli Kadın Platformu üyeleri, katil Ömer Akdoğan tarafından öldürülen kadına, ikinci kez koruma istediği halde vermeyen Emniyet’i protesto etmek için Cumhuriyet Parkı yakınında bulunan Saraybahçe Karakolu’na yürümek istedi. Polis, karakolun bulunduğu sokağın başında kadınları engellemek isteyince direnen kadınlar, karakolun önüne kadar yürüyüp sloganlarıyla, koruma vermeyen ve cinayeti önlemeyen Emniyet’i protesto ederek eylemi sona erdirdi.
140421_kocaeli-kadin1

Yoruma kapalı