Kocaeli Üniversitesi’nde Roboski Anması


 

IMG_7326Kocaeli HDK Gençlik Meclisi, Roboski katliamının 2. yıl dönümünde Kocaeli Üniversitesi’nde kitlesel bir yürüyüş eylemi gerçekleştirdi. Rektörlük önünde toplanan kitle, Sosyal Tesisler önüne kadar öldürülenleri temsilen tabutlar taşıdı.

 Yürüyüşte, Yürüyüşte “Ji bîrkirina Roboskî yê îhanet e, Roboski’de katledilen insanlıktır”, “Gever’in hesabı sorulacak” pankartları açılarak, ‘Roboski’yi unutma unutturma, Roboski’den Gewer’e katil devlet her yerde, katil devlet hesap verecek’ sloganları atıldı. Sosyal Tesisler önüne mezar taşlarını simgeleyen maketler yerleştirildi ve toplanan öğrenciler ağıtlar yakarak, zıtgıtlar çekti.
Kocaeli HDK Gençlik Meclisi adına basın açıklaması Türkçe ve Kürtçe olarak yapıldı. Türkçe basın açıklamasını okuyan Senem Bali, ’28 Aralık 2011’de Roboskî’de 34 insanın savaş uçaklarıyla bombalanarak katledildiğini belirterek, “Dersim’de çocuk, genç, yaşlıyı sıraya dizip ‘Kurşuna yazık, süngüyle parçalayın’ diyen T.C Devleti, katliamı gelenek haline getirmiştir. Ceylan’ı havan topuyla parçalayan TC’nin katliam serisi Reyhanlı, Gezi ve Rojava Kürdistanı’ndaki Kürtlerin üzerine parayla satın aldığı leş kargalarıyla , çeteleriyle devam ettirmektedir. Türkiye’yi soymak, Kürdistan’da katliam yapmaktan başka bir şey yapmayan AKP hükümeti 3. yılına giren Roboski Katliamının faillerini bilmesine rağmen, ifşa etmemiştir.’ dedi. Yapılan basın açıklamasının ardından eylem sloganlarla sona erdi. (siyasihaber.org/Kocaeli)
IMG_7352
IMG_7311