Mersin’de halk iradesine sahip çıkıyor

Mersin’de Akdeniz Belediyesi’nde BDP’nin 316 oy farkla kazandığ seçimlere CHP’liler itiraz etti. İtiraz üzerine oylarına sahip çıkan BDP’liler ise Akdeniz Belediyesi önünde nöbet tutmaya başladı. Binlerce insanın hak gaspına karşı bir araya geldiği nöbet yarın 8:30’da YSK tarafından yapılacak açıklamaya kadar sürecek.

Konu hakkında BDP İl Başkanı Halis Değer ve PM üyesi İnan Kızılkaya’nın görüşlerini aldık.

Halis Değer: Biz bu seçimlere devrimci demokratlarla katıldık. 30 Mart’ta kazandığımız Akdeniz Belediyesini hiç kimseye vermeyeceğiz. CHP’nin yaptığı itiraz demokratik haklarıdır fakat bizim demokratik yollarla aldığımız belediyeyi şimdi ayak oyunları ile almaya çalışıyorlar. 1999 seçimlerinde yaptıklarını şimdi yapamayacaklar. Halkımızla birlikte mazbatayı alana kadar bekleyeceğiz.

İnan Kızılkaya: Bugün CHP’nin özellikle seçim sonuçlarını kabullenememelerinden dolayı bir itirazı var. Bizim itiraz etmelerine bir tepkimiz yoktur ama bizim kitlemize karşı provokasyon girişimleri vardır. Ama unutmasınlar bizim halkımız bu oyunları 1999’da görmüştür.1999 seçiminde de Ergenekon ile paralel devlet elimizden aldı. Ama bugün Kürt halkının Kürdistan da sabrını zorladılar ve sonuçlarını gördüler. Burada da zorlarlarsa olacaklardan her kez sorumludur. Biz demokratik hakkımızı kullandık ve bekliyoruz mazbatayı alana kadar da belediyenin önünden gitmiyoruz.

Mersin/ Siyasihaber

Yoruma kapalı