“Şımarık ifadesi emekçileri aşağılayanlara yakışır”

kesk-disk-tmmob-ttb

DİSK, KESK, TMMOB, TTB, 1 Mayıs sürecine ilişkin bir açıklama yaptı. Emek örgütleri Başbakan’ın kullandığı “şımarıklık” ifadesinin, “İşçileri, emekçileri aşağı görenlere yakışmıştır” dedi.

Emek örgütleri yaptıkları açıklamada, Taksim’de kutlama yapmak isteyenlere “şımarık” diyen Başbakan Erdoğan’a tepki gösterdi ve “Şımarıklık kavramı, bu topraklardaki tüm değerleri üreten, kendi üretirken aç kalan, açlık- yoksulluk sınırında yaşayan, iş cinayetlerinde ölen milyonlarca emekçiye değil, daha önce yine 1 Mayıs ile ilgili ‘ayaklar baş olursa kıyamet kopar’ gibi bir ifadeyi kullanarak işçi sınıfını, emekçileri ‘aşağı’ görene yakışmıştır” denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “2010, 2011 ve 2012 yılarında Taksim’de yüz binlerle kutlanan 1 Mayısların ‘bayram havasında’ geçtiğini, Türkiye’de ‘tabuların yıkıldığını’ söyleyen ve pankartlar asarak bununla övünen hükümet çevreleri, şimdi bir anda tam tersi söylemleri savunabilmekte, bunu yaparken işçi sınıf başta olmak üzere halkın hafızasını küçümsemektedir. Bu çelişkili tutumu anlamak mümkün değildir. Bu sene ise 1 Mayıs meydanını yasaklamak için bir gerekçe üretemeyen hükümet çevrelerinin, akılla, hukukla, vicdanla, tarih bilinciyle değil sadece şiddet tehdidiyle kendi pozisyonlarını korumaya çalıştıkları görülmektedir.”

Örgütler, “Taksim’den ümidi kesin” açıklamalarına “Taksim’den ümidi kesmek emekten, gelecekten, yaşamdan ümidi kesmektir” yanıtını verdi.

Kazlıçeşme’de polisin saldırı tatbikatı yapmasını AKP’nin savaşa gider gibi hazırlandığı yorumunu yapan emek örgütleri; “Biz İşçi Bayramı’na bayram gibi hazırlanıyor, türkülerimizle, şarkılarımızla, karanfillerimizle o gün Taksim yolunda olacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz. 1 Mayıs’a savaşa gider gibi hazırlananlara bir kez daha ifade etmek istiyoruz ki işçiler, emekçiler de destan yazar ama sizinki gibi değil! İşçiler, emekçiler, birlik, mücadele ve dayanışma bilinçleriyle, ürettikleriyle, kardeşlikleriyle, türküleriyle destan yazar. Ve bugün Türkiye’nin ihtiyacı tam da böyle bir destandır” dedi.

Yoruma kapalı