SYKP İl İl Örgütleniyor


24 Haziran’da Kurucular Kurulu tarafından başvurusu yapılarak resmen kurulan Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP), Parti Meclisi’nin ve Merkez Yürütme Kurulu’nun (MYK) belirlenmesinin ardından, il örgütlerini kurarak örgütlenmesini sürdürüyor. Şu ana kadar SYKP 10 ilde yönetim kurullarını belirleyerek il örgütü kurarken 4 ilde de temsilcilik açtı.

Halen Ankara, İstanbul, Bursa, Adana, Antep, Mersin, Hatay, Antalya, Samsun ve Denizli il yönetim kurulları ile Muğla, Kocaeli, Trabzon ve Edirne il temsilcilikleri oluşturuldu. İzmir’de il yönetimi, Sakarya, Tekirdağ, Ordu, Giresun, Manisa ve Balıkesir illerinde ise il temsilcilikleri kuruluş çalışmaları sürüyor. Ayrıca İstanbul il örgütü şehrin çeşitli ilçelerinde ilçe örgütü kurma çalışmaları yapıyor.

Bu bilgileri aldığımız, MYK üyesi ve Örgütlenme Bürosu Koordinatörü Mehmet Yücel SYKP’nin örgütlenme ve mücadele hedefleri ile ilgili şunları söyledi:

“Tabela örgütleri kurmuyoruz. Seçimlere katılmayı önemsiz görmüyoruz ve hiç şüphesiz seçimlere de katılacağız ama yaptığımız iş seçim örgütlenmesi de değil. Fabrika ve işyerlerinde, daha iyi çalışma ve yaşama koşulları için yürütülen sendikal mücadelede, grev ve direniş çadırlarında işçi sınıfı ile aynı kaderi paylaşacak bir örgütlenme hedefliyoruz.

“İnkara, asimilasyona, horlanmaya, nice katliamlarda vurulup-kırılmaya karşı savaşan Kürt halkı ile mevcut savaş arkadaşlığımızı daha da yükseltmeyi hedefleyen bir örgüt yaratmak istiyoruz.

“İnsan ve doğanın uyumu için, kurdun-kuşun, börtü böceğin yaşam hakkı için, nükleere, HES’lere, nehirlerimizin, göllerimizin, tarım alanlarımızın tahribine karşı tüm isyankarlarla yoldaşlaşacak bir örgüt yaratmayı hedefliyoruz.

“81 il ve bine yakın ilçesi olan bir ülkede başlangıç olarak toplam 20-25 il ve 10-15 dolayında ilçede örgütlü olmak çok mütevazı bulunabilir. Gerçekten de henüz küçük bir partiyiz. Yine de rakamlar bizi yanıltmasın Örgütlendiğimiz ve yakın gelecekte örgütlenmeyi hedeflediğimiz iller nicel olarak 30-35 milyonluk bir yurttaş kitlesinin yaşam alanı. Daha önemlisi de, işçi sınıfının en yoğun ve bilinçli, kadın ve gençlik hareketlerinin canlı ve diri, kent bilincinin en yüksek olduğu, Türkiye coğrafyasında Kürtlerin en yoğun olarak yaşadığı ve Kürt kitlelerin en bilinçli olduğu iller. Kısacası, Fırat’ın batı yakasında mücadelenin belirleyici olacağı iller.

“Öte yandan, SYKP’li gençler ise lise ve üniversitelerde var olan örgütlenmelerini aşan bir tartışmanın/netleşmenin ve yeni öğrenim dönemine daha örgütlü girmenin hazırlığını yapıyorlar.

“Burjuvazi bu sonbaharın sıcak geçeceğini bekliyor ve korkuyor. Korkmakta haklılar. Onlara korkunun ecele faydası olmadığını hatırlatırız.”