Türk-İş Sıhhiye 1 Mayıs’ından çekildi

Türk-İş, Genel Başkanı Ergün Atalay’ın Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından Ankara Sıhhiye Meydanı’ndaki 1 Mayıs mitinginin tertip komitesinden çekildi.

Sendika.org’da yer alan habere göre; İstanbul’da Taksim çağrılarına karşı “eylem kırıcılık” görevi üstlenen ve Kadıköy Meydanı’na çağrı yapan Türk-İş, Sıhhiye Meydanı’ndaki mitingin tertip komitesi toplantısında komiteden çekildiğini açıkladı.

Toplantıya katılan Türk-İş temsilcisi, gerekçe olarak ise mitingin İstiklal Marşı ile başlatılmamasını ve açıklama metninin Kürtçe de okunmak istenmesini sundu.

Tertip komitesindeki diğer emek ve meslek örgütlerinin Türk-İş’i kararından döndürmek için yeni görüşmeler yapacağı öğrenildi.

Atalay başbakanla görüşmüştü
Türk-İş’in Sıhhiye Meydanı’ndaki 1 Mayıs tertip komitesinden çekilmesi, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ın Tayyip Erdoğan ile sürpriz bir görüşme gerçekleştirmesinin hemen ertesi günü yaşandı. 24 Nisan’da saat 14.00’da Tayyip Erdoğan ile Başbakanlık’ta görüşen Atalay, yaklaşık 1,5 saatlik görüşmenin ardından basının sorularını yanıtlamıştı.

‘Müsaade alınmayan bir yer…’
Türk-İş olarak 1 Mayıs’ı İstanbul Kadıköy ana merkez olmak üzere 81 kentte Kamu-Sen ile birlikte kutlayacaklarını söyleyen Atalay, AKP’nin Taksim Meydanı’nı halka yasaklamasını da “Bizim arzumuz içinde bulunduğumuz sıkıntı ve problemleri dile getirmek, ülkeyi yönetenlerden de bunlarla ilgili çözümleri beklemek. Bizim tabanımız müsaade alınmayan bir yerde 1 Mayıs’ı kutlamak istemiyor” demişti.

Yoruma kapalı