“Urfa, Suriye savaşının arka bahçesi yapılmak isteniyor”

Osman_Baydemir_Urfa_Adayi_mi-urfaa

Urfa Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Osman Baydemir,  30 Mart seçimlerine dair açıklamalarda bulundu. “Cumhuriyet tarihinin en karanlık seçimi” diyen Baydemir, Ceylanpınar’daki seçim hilelerine dikkat çekerek, “Urfa, Suriye savaşının arka bahçesi haline dönüştürülmek isteniyor” dedi.

BDP Urfa Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Osman Baydemir, seçimlerden sonra Balıklıgöl’ü gezdi, namazını burada kıldı ve Gümrük Hanı’na geçti.

Baydemir, Gümrük Hanı’nda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Baydemir, hükümete seslenerek, ”Elektrik giderse bu işe şaibe karışır dedik. Eyyübiye’de, Karaköprü’de, Haliliye’de elektrikler gitti. 5 saat boyunca elektrikler gelmedi. Bu seçim tablosu karanlığın yaratmış olduğu bir tablodur” dedi.

Baydemir, şöyle devam etti: “Biz, demokrasi kazansın dedik. Demokrasinin kazanması için var gücümüzle nezaketimizi koruyarak adeta Türkiye demokrasi kültürüne katkı sunarak, Türkiye demokrasi kültürünün çıtasının yükselmesi için olağanüstü bir çaba sarf ederken başkaları karanlık hesapların, fırıldakların, çirkin oyunların hesabını ve planını yapmış. Urfa’da hilenin karışmadığı tek bir sandık kalmadı”.

Tutanakların büyük bir çoğunluğunun tek kalem ürünü olduğunu söyleyen Baydemir, “Torbaların büyük çoğunluğunu polis getirdi seçim kuruluna. Polisler torbaları sırtlayarak Arena’ya getiriyorlardı. Polisin ne işi var? Seçim sonuçlarını ne diye taşıyor?” diye sordu.

Baydemir şunları ekledi:  “Bunu normalde sandık kurulu başkanlarının yapması lazım. A’dan Z’ye devlet var gücüyle yekvücut oldu ve devletin karşısında BDP de halkı temsil etmeye çalıştı. Bu Urfa tarihinin, Mezopotamya, Kürdistan, Türkiye ve Anadolu tarihinin ilk seçimi değil, son seçimi de olmayacak. Bu işin ikinci, üçüncü raundu var. Mezopotamya coğrafyasına, Halil-ül Rahman kentine bir tohum atıldı. Suriye savaşı sizin başınız üzerinde verilmek isteniyor. Yarın sözüm ona Suriye’den Urfa merkezine ve ilçelerine birkaç füze düşerse sanmayın ki o füzeleri Esat atmıştır. Eğer Urfa topraklarına bir füze düşerse bu Suriye rejimi tarafından atılan bir füze olmayacaktır. Urfa, Suriye savaşının arka bahçesi haline dönüştürülmek isteniyor.”

Yoruma kapalı