Yatağan işçileri özelleştirmeye karşı direnişte

10274259_10152375867628872_6177994580184773031_n

Muğla’da bulunan Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy Termik santrallerinin özelleştirme ihalesi bugün saat 15’te gerçekleştirilecek. Yatağan işçilerinin direnişi hem Ankara’da hem de Yatağan ve Milas’taki fabrikalarda sürüyor.

Ankara’da Kurtuluş Parkı’nda günlerdir nöbet tutan işçilerin direnişi sürerken Yatağan Termik Santrali’nde işçiler aileleriyle birlikte sabah saatlerinden itibaren toplanmaya başladı. Fabrika girişlerini büyük iş makinalarıyla kapatan işçiler özelleştirmeye izin vermeyeceklerini ifade ediyor.

Türkiye Maden-İş Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin Ankara halkına çağrıda bulundu.

“Buradan tüm Türkiye’ye sesleniyoruz! Bugün saat 15.00’te Yeniköy ve Kemerköy santral ve madenlerimiz satılıyor. 216 gündür Yatağan’da 9 gündür Ankara’da enerji ve maden işçileri direniyor. Biz sadece kendi haklarımız için, kendi çıkarlarımız için değil, tüm Türkiye için mücadele ediyoruz. Yeniden yetmişe hepimizin bu kurumlar. Bugün ihaleyi yapacak olanlar Seyitömer’in baksınlar. Özelleştirme ile nasıl bir vahşete, insanlık dramına ve karmaşasına yol açacaklarına, devletin işletmelerinin nasıl sona götüreceklerine iyi baksınlar.

Şimdi birlikte mücadele etme zamanıdır. Emekçileri, gençleri, aydınları, kadınları, çocukları Yatağan işçisinin yanında olmaya çağırıyoruz! Saat 14:00’te Ankara Kurtuluş Parkı’nda buluşalım…”

16:30 İhalenin sonuçlanmasının ardından parkta bir basın açıklaması yapan Türkiye Maden-İş Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin, “santral ve ocakların yerli ve yabancı sermayeye peşkeş çekildi” dedi.

16:15 Yeniköy ve Kemerköy termik santralleri 2 milyar 671 milyon dolara IC İçtaş’a satıldı. Özelleştirme ihalesini takip eden CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir twitter üzerinden yazdığı mesajda “İhaleye fesat karıştı. Ara verildi ve gelen telefonla termik santrallerimiz Recep Tayyip Erdogan’ın bir villasının bedeline peskeş çekildi” dedi.

15:20 Muğla- Yatağan işçileri fabrika yolunu kapattı oturma eylemi yapıyor.

15:00 Saldırının ardından işçiler yeniden parkta toplandı polis şimdilik geri çekilmiş durumda.

14:50 Kurtuluş Parkı içine gelen atlı polislerin ve TOMA işçilere saldırdı. Yoğun plastik mermi saldırısından çok sayıda işçi yaralandı. Plastik mermi bir işçinin gözünün altına isabet etti.

 

 

Gelişmeleri aktaracağız…

Yoruma kapalı