Ak-Saray’a değil emekçiye bütçe

izmir-egit-8-11-014

Eğitim Sen İzmir Şubeleri yaptığı basın açıklamasıyla hükümetten bütçe görüşmelerinde halkın taleplerini dikkate almasını ve sefalet bütçesi dayatmasına son verilmesini istedi. AK-saraylara değil, emekçiye bütçe’ pankartı açan Eğitim Senli kamu emekçileri sloganları ile dövizleri ile de taleplerini dile getirdi.

Eğitim emekçileri adına basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç Cumhurbaşkanlığı için yapılan Ak-sarayın maliyeti ile yapılabilecekleri saydı. Son 12 yılda eğitim emekçilerinin aldığı maaşlar artsa da aldıkları maaşların insanca yaşam seviyesinin yanına bile yaklaşmadığını dile getirdi ve eğitim emekçilerinin üçte ikisinin ek işler yapmak zorunda kaldığını kaydetti.

EK ZAM TALEBİ

Ek zamlarla ekonomik kayıplarının karşılanmasını isteyen Kılıç “2015’te bütçe gelirleri yüzde 12 artarken, kamu emekçilerine ve asgari ücretlilere 2015’te yüzde 3+3 zam oranı üzerinde bir kez daha ‘sefalet ücreti’ dayatılmaktadır” dedi.  Son olarak elektrik ve doğalgaza gelen zamlarla yaşadıkları mağduriyetin daha da arttığını ifade eden Kılıç Meclise seslenerek MEB bütçesinin iki artmasını, eğitim yatırımlarına ayrılan payın arttırılmasını, 2014 yılı enflasyon farkı ile ekonomik kayıpların ek zam olarak ödenmesini ve eğitimdeki kadro açıklıklarının kapanmasını istedi.

(İzmir/EVRENSEL)

Yoruma kapalı