AOÇ mücadelesi uluslararası alana taşınacak

aoc_basbakanlik

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, dün yaptıkları basın toplantısında Atatürk Orman Çiftliği’ndeki (AOÇ) son durumu ve kurul kararlarını değerlendirdi.

Atatürk Orman Çiftliği Mücadelesinde, 5. İdare mahkemesinin ana imar planı davasında verdiği yürütmeyi durdurma kararına ilişkin Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, mahkeme kararının uyulmasına karar verdi.

Koruma Kurulu’nun mahkeme kararına uyma kararı aldığını açıklayan Mimarlar Odası Ankara şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “ AOÇ’de üst üste aldığımız yürütmeyi durdurma kararlarına rağmen, hala inşaat süreci devam ediyor. Koruma Kurullarına yazı yazdık ve bu konuda hukuka uygun karar almaları gerektiğini ifade ettik. Ana imar plan davasında tüm inşaatların durdurulması gerektiği anlamına gelen yürütmeyi durdurma kararına ilişkin Koruma Kurulu mahkeme kararına uymak zorunda kaldı. Bir önceki kararda başbakanlık hizmet binasının devam etmesi doğrultusunda karar alan aynı kurul üyeleri bu kez sürece dur diyecek kararın altına imza attı. Bu çok önemli bir karar. Başbakanlık Hizmet Binası’na ilişkin yüksek kurul kararını referans alarak Başbakanlık Hizmet Binası’nın devam edebileceğini söyleyen aynı Koruma Kurulu mahkemenin kararına uyulması kararını alarak inşaatların durmasının önünü açtı. Bu kararla Büyükşehir Belediyesi Başbakanlık Hizmet Binası’nın ve Ankaparkı mühürlemesi gerekiyor.” dedi.

Candan Atatürk Orman Çiftliği’nde hukukun çiğnenmesini, Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacaklarını hatırlatarak, “Atatürk Orman Çiftliği mücadelesi, aynı zamanda çocuklarımızın geleceği mücadelesidir. Bu mücadeleyi insan hakları mahkemesine, gerekirse fizana kadar taşırız. AOÇ sadece Türkiye’nin kültürel mirası değil, Dünyanın kültürel mirası olabilme özelliği taşıyor. Uluslararası alana AOÇ mücadelesini taşıyacağız” İfadelerini kullandı.

Yoruma kapalı