HDK açlık grevleri davasında hapis kararı

HDK açlık grevleri davasında 1 yıl 6 ay hapis! Türkiye’nin ilk HDK davası olarak bilinen ve iki yıl kadar süren İzmir açlık grevi davasında HDK’li Hacay Yılmaz’a 1 yıl 6 ay, diğer 12 HDK’liye 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

28 Ekim 2012’de Konak Eski Sümerbank önünde cezaevlerindeki açlık grevlerine destek olmak amacıyla dönüşümlü açlık grevi yapan 13 HDK’liye akşam bulundukları yerden kalkmaları söylenmiş, eylemciler kalkmayınca polis gözaltı yapmıştı. HDK’liler 3 gün boyunca Terörle Mücadele Şubesi’nde tutulmuş savcılıktan serbest bırakılana dek açlık grevini sürdürmüşlerdi. 

Söz konusu dava dosyası önce HDK’yi “terör örgütü” ilan eden bir TMK dosyası olarak açılmış ve ardından dava 2911 dosyasına çevrilmişti. Söz konusu eylemde yürüyüş, slogan, olu trafiğe kapatma ve direnme olmadığı halde hakim eylemcilerin “gösteri yürüyüşleri yasasına muhalefet ettiği”ni öne sürerek hapis cezasına çarptırdı.

Ceza alanların arasında HDP İzmir Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Pınar Türk, HDP İzmir İl Eş Başkanı Dilek Bakış, SYKP PM üyeleri Fırat Can Kalyon ve Fatma Acar, SDP İzmir İl Başkanı Kaan Uğur ve BDP yöneticileri bulunuyor. 
 
Listenin tamamı şu şekilde: Şengül Umutlu, Hacay Yılmaz, Kaan Uğur, Erol Akcan, Mehmet Akdoğan, Pınar Türk, Teyfik Bugakaptan, Mehmet Ertaş, Fırat Can Kalyon, Fatma Acar, Dilek Bakış, Özgür Demirtaş ve Ferdi Beştaş.
Siyasihaber.org/İzmir

Yoruma kapalı