İHD: Bu tasarıyla erkekler cezasız kalacak

ihd-kadın-yönelik-şiddet-7-haziran

İHD İstanbul Şubesi Kadın Hakları Komisyonu artan kadın cinayetlerini protesto etti. Hazırlanan cinsel suçlar yasa tasarısına da tepki gösteren İHD bu tasarıyla kadınlaraa cinsel saldırıda bulunanların cezasız kalacağını belirtti.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Kadın Hakları Komisyonu Galatasaray Lisesi önünde kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi.

“Kadın cinayetleri politiktir. Hesap sorulsun” yazılı pankartın açıldığı eylemde basın açıklamasını İHD İstanbul Şubesi Kadın Hakları Komisyonu üyesi Mürüvet Yılmaz okudu.

Son üç ay içinde 83 kadının en yakınındaki adamlar tarafından öldürüldüğünü söyleyen Yılmaz şunları söyledi:

“Bir iyi, binlerce kötü hak ihlalinin bir torba içinde sunulduğu yasa tasarısı hükümetin cinsel suçları önlemeye yönelik adım atmadığını, erkeğin lehine uygulamaları değiştirmeye niyetli olduğunu gösteriyor.

“Bu hali ile kadına yönelik şiddet, tecavüz durumunda erkekler cezasız kalacak, on beş on altı yaşındaki gençlerin flörtleri ise cezalandırılmakta. Yasa tasarısı bu hali ile küçük yaşta evlilikleri saklamaya, kadın ve çocuklara yönelik şiddetin artmasına neden olacak.

“Devletin ve erkeklerin ellerini kadının üzerinden çekmelerini, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve yaşam hakkının güvence altına alınması için yetkilileri görevlerini yapmaya çağırıyor, kadına yönelik her türlü ihlalin takipçisi olacağımızı ifade ediyoruz.”

Yoruma kapalı