İl il 1 Kasım Dünya Kobane günü eylemleri

Dünya çapında tanınan akademisyen, aydın ve sanatçıların çağrısı üzerine ilan edilen ve Türkiye’de STK, Alevi kurumları, emek ve meslek örgütleri, siyasi partilerin destek verdiği “1 Kasım’ın Dünya Kobanê Günü” bir çok merkezde, yürüyüş, miting ve etkinlikler gerçekleştirilecek. Tüm dünyada saat 14.00’te eş zamanlı yapılacak etkinliklerde Türkiye ve Kürdistan’da bir çok bölgede eylem ve etkinlikler düzenlenecek. İl il eylem yerleri ve saatleri şöyle;

Hakkari: Kentte bugün kepenkler kapalı. Eylem yeri bütün şehir.

İstanbul: Beyoğlu Tünel Meydanı’nda saat 14:00’da toplanacak olan kitle, Galatasaray Lisesi önüne yürüyecek.

İzmir: Eylemlerin merkezi ise Alsancak. Kıbrıs Şehitleri Caddesinde düzenlenecek etkinliklerde Kobanê eylemlerine destek verilecek.

Ankara: Saat 14:00’da Olgunlar’daki Madenci Anıtı önünden Yüksel Caddesi’ne yürünecek.

Adana: Saat 14:00’da Beş Ocak Meydanı’ndan İnönü Parkı’na yürünecek.

Mersin: Saat 14.00’da Özgür Çocuk Parkı’nda eylem yapılacak.

Diyarbakır: Koşuyolu Parkı’nda saat 12:00’da bir araya gelecek olan kitle, saat 14:00’da İstasyon Meydanı’na miting düzenlenecek.

Van: Saat 13:00’da Sebze Hali Kavşağı’nda buluşulup, Feqiye Teyran’a yürünecek.

Batman: Bağlar Mahallesi Koçerler bulvarında bir araya gelinerek burada açıklama yapılacak. Açıklama sonrasında yapılacak yürüyüş ile Asri Mezarlığında bulunan YPG ve YPJ savaşçılarının mezarlığı ziyaret edilecek.

Siirt: Şelale düğün salonu önünden Cumhuriyet Meydanında bulunan DBP İl örgütüne yapılacak yürüyüş ile Kobanê direnişine destek verilecek.

Dersim: Sanat Sokağı’nda bir araya gelecek olan kitle Seyid Rıza Meydanı’na yürüyüş düzenleyecek.

Malatya: Demokratik Kitle Örgütleri öncülüğünde merkez Emeksiz Üst Kavşağı’ndan PTT önüne kadar yürüyüş gerçekleştirilecek

Şırnak: DBP öncülüğünde Şırnak’ın Cizre ilçesi Cudi Mahallesinde, Silopi ve Uludere (Klaban) ilçelerinde ise DBP ilçe binaları önünden başlanarak yürüyüşler düzenlenecek.

Nusaybin: Midyat ilçesinden gelecek yurttaşlarında katılımıyla, Şirin Bulvarı ile DBP ilçe binası önünde bira araya gelinerek, iki koldan yapılacak olan yürüyüş ile Mittani Kültür Merkezi bahçesinde bir araya gelinecek.

Kızıltepe: Özgürlük Meydanından başlanacak olan yürüyüş Newroz alanında miting yapılacak.

Dargeçit: DBP İlçe Örgütü öncülünde ilçe binası önünde bir araya gelecek yurttaşlar basın açıklaması yapacak

Bingöl: DBP İl binası önünden başlanacak yürüyüş ile Genç caddesi Dörtyol’da basın açıklaması yapılacak.

Erzurum, Ağrı, Kars, Bitlis, Iğdır, Muş ve ilçelerinde 1 Kasım Dünya Kobanê Günü vesilesi ile yürüyüşler ve basın açıklamaları da aynı saatlerde düzenlenecek.

Kobannnnn

Yoruma kapalı