Kadıköy’de Kobane dayanışma eylemine polis saldırdı

Kobane halkının IŞİD çetelerine karşı direnişiyle dayanışma ve Hükümet’in savaş tezkeresini protesto etmek için Kadıköy Boğa’da toplanan yüzlerce kişiye Polis gaz bombalarıyla ve tazyikli suyla saldırdı. Polis Bahariye Caddesi ve yan sokaklarda insanları gözaltına alıyor.

Kobane direnişini desteklemek ve savaş tezkeresine hayır demek için yaklaşık 500 kişi saat 19.00 civarında Kadıköy Boğa’da toplanarak “Katil IŞİD ve işbirlikçisi AKP’den hesap soracağız” pankartıyla eylemlerine başladı. HDP/HDK ve bileşenleri DBP, SYKP, ESP, SDP, Kaldıraç’ın yanı sıra Halkevleri, Alınteri, HTKP, Nor Zartonk, DAF’ın örgütlü olarak katıldığı eylemde topluluk önce Mehmet Ayvalıtaş Parkı’na yürüdü. Oradan geri dönüp Boğa’ya gelindikten sonra ise Polisin saldırısı başladı.

Sivil polisler tarafından sürdürülen gözaltı avında SDP bayrağı taşıyan bir gencin polislerce götürüldüğü görüldü. Bunun dışında çok sayıda gözaltı olduğu, sayısının belirlenemediği bildirildi.140930_kadikoy-kobane-dayanisma1_k140930_kadikoy-kobane-dayanisma2_k

 

Yoruma kapalı