Kadın Emeği Kolektifi, Kader Ortakaya için açıklama yaptı

Kadın Emeği Kolektifi bir basın açıklaması yaparak Kader Ortakaya’nın erkek devlet tarafından katledilmesini kınadı ve “Kader’in mücadeleci ruhu, onurlu yaşamı kadın kurtuluş hareketine daima ışık olacaktır” dedi.

Yapılan açıklama şöyle:

“Her devrim küçük bir kıvılcımla başlar. Ve vardır her namlunun ucunda bir yaşam ateşi. Böyle büyük düşler de yolculuklarla başlar. Ve serüvenciler düşer bu yollara.” Kader Ortakaya

 

Bir dönem Kadın Emeği Kolektifi’nde birlikte çalışma yürüttüğümüz Kader Ortakaya, IŞİD’e karşı direnişe destek vermek Kobanê halkıyla enternasyonalist dayanışmada bulunmak için 28 gündür Suruç’ta nöbet tutmuştur. Kadınların özgürlükleri için en ön mevzilerde verdiği mücadelede yer almak isteyen Kader, 6 Kasım’da nöbetini fiili direnişe evriltmek üzere YPG/YPJ’ye saflarına katılmak için Türkiye sınırından Kobane’ye geçmeye çalışırken askerlerin açtığı ateşle başından vurularak katledilmiştir. Kader’in katledilmesi erkek devlet şiddetinin en çıplak ve acımasız halidir.

Kader direnişe katılmak için Kobanê’ye gitmeden önce ailesi için kaleme aldığı mektubunda; “Ben istiyorum ki bütün insanlar özgür ve eşit bir şekilde yaşasın. Hiç kimse bir lokma ekmek, başını sokacak bir ev için ömrü boyunca sömürülmesin. Bunların olabilmesi içinde savaşmak ve mücadele etmek gerekiyor.” diyerek devrimci kimliği, kadın mücadelesine olan inancı, heyecan ve umut dolu yaşamına böylesi bir mücadele deneyimi sığdırmanın yüceliğiyle ölümsüzleşmiştir.

Kadın Emeği Kolektifi olarak, Kader Ortakaya’nın mücadeleci ruhu, onurlu yaşamı kadın kurtuluş hareketimize daima ışık olacaktır. Erkek, devlet şiddetinin, evde, sokakta, direniş alanlarında katlettiği tüm kadınlar için feminist mücadelemiz sürecektir.

 

Kadın Katliamlarına Karşı Kadınlar Direniyor!

Yaşasın Kadın Mücadelemiz!

 

KADIN EMEĞİ KOLEKTİFİ

Yoruma kapalı