Kesab’da yaşayan 9 Ermeni kayıp

nm_berge_final_kesapli_multaciler_4_1333

21 Mart günü başlayan çatışmaların ardından sivil nüfusu bütünüyle başka yerlere kaçan Kesab’da yaşayan dokuz Ermeni’den haber alınamıyor. Türkiye Ermenileri Patrikliği bu dokuz kişinin bulunması için Dışişleri Bakanlığı’ndan yardım istedi.

Agos’ta yer alan habere göre; nüfusunun yaklaşık yüzde seksenini Ermenilerin oluşturduğu Kesab’dan Lazkiye’ye giden 2000 kişi arasında 42 kasaba sakininin eksik olduğu biliniyordu. Bu 42 kişinin 21’i şu anda Vakıflıköy’de misafir ediliyor. Ancak kendilerinden hâlâ haber alınamayan 9 kişi daha var.

Shami Poladyan, Seta Çilingiryan, Luder Tırtıryan, Corç Kortmosyan, Musa Sahagyan ve kız kardeşi, Minas Çerçigyan, Dikranuhi Kazazyan ve Halep doğumlu 42 yaşındaki Şant Hovhannesian adlı kişilerin akıbeti belli değil. Bu kişiler, Vakıflıköy’e getirilen diğer 21 kişi gibi muhaliflerin elinde tutuluyor olabilirler. Bu kişilerin bulunması durumunda Vakıflıköy’e veya başka bir güvenli yere getirilmeleri için bir bekleyiş söz konusu.

Türkiye Ermenileri Patrikliği adına Başepiskopos Aram Ateşyan bu dokuz kişinin bulunması için Dışişleri Bakanlığı’ndan yardım istedi.

Yoruma kapalı