KESK taşeron yasasına karşı yürüdü

kesk-taksim

KESK İstanbul Şubeler Platformu üyeleri, İstiklal Caddesi’nde düzenledikleri yürüyüşle taşeron yasa tasarısını protesto etti.

Taksim Tünel’de biraraya gelen KESK İstanbul Şubeler Platformu üyeleri “Taşeron köleliktir, taşeron ölümdür, taşerona hayır” yazılı pankart açarak Galatasaray Lisesi önüne yürüdü.

Yürüyüş boyunca sık sık “Hükümet yasanı al başına çal”, “Taşeron çalışma yasaklansın”, “İşçi düşmanı katil AKP” sloganları atıldı.

KESK Dönem Sözcüsü Hüseyin Tosu yaptığı açıklamada, mücadelelerinin, inşaatlarda, madenlerde, tersanelerde hergün yaşanan iş cinayetinin son bulması için olduğunu söyledi. Taşeron çalışma ile işçilerin her gün ölümle yüz yüze geldiğini söyleyen Tosu, ölümler işin gereği olmasın diye yürüyoruz dedi.

Taşeron sisteminin kölelik olduğunu belirten Tosu, 13 Mayıs günü Soma’da yaşanan katliamın bu gerçekliği bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi. AKP hükümetinin Soma katliamının ardından Meclis’e getirdiği taşeron yasa tasarısının, katliamdan hiçbir ders çıkarmadığını gösterdiğini söyleyen Tosu, yasanın bir bütün olarak taşeronlaştırmayı hedeflediğini kaydetti.

Yoruma kapalı