Öğrenciler Hasköy Lisesi için sokakta

Hasköy lisesi eylem3

Güner Akın Sağlık Meslek Lisesi, tarihsel adıyla Hasköy Lisesi’nin İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürülmesine karşı okulun eski ve mevcut öğrencileri, veliler, Eğitim-Sen üyeleri Cağaloğlu’nda İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde oturma eylemi yaptı.

Saat 14’te yüzlerce kişi İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya geldi.

“Susma haykır İmam Hatip’e hayır” “Öğrenciler burada Nabi Avcı nerede” “Direne direne kazanacağız” Eşit, bilimsel, demokratik eğitim” sloganları atan öğrenciler oturma eylemi yaptı.

Eğitim-Sen üyesi öğretmenlerin ve öğrenci velilerinin de destek verdiği eylemde basın açıklamasını öğrenci velileri Savaş Kurtkan ve Derya Çelik okudu.

Çelik, okulun kendilerine sorulmadan İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürülmesine karşı olduklarını vurgularken, okulun henüz 2013 yılında Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’ne dönüştürüldüğünü, daha bu değişime ayak uyduramamışken tekrar bir değişime karşı karşıya olduklarını belirterek; “Bu durum hem normal lisede eğitimini devam ettiren hem sağlık meslek lisesi bölümlerine kayıt yaptırmış olan çocuklarımızı mağdur etmektedir. Sağlık meslek lisesine kayıt yaptırmış olan öğrenciler bu bölümleri sınava girerek tercih etmiş ve okumaya hak kazanmıştır. Okul tercihlerini ulaşım, okuldaki bölümler, çevre gibi faktörleri düşünerek seçmişlerdir. Şimdi çocuklarımıza “Sen artık burada eğitim alamazsın başka yere git.” deniliyor. Öğrencilerimiz sürgün edilmek isteniyor. Bu durumun çocuklarımız üzerinde yaratacağı olumsuz sonuçlar göz ardı edilerek, eğitim hakkımız elimizden alınıyor. Ancak unutulmaması gereken gerçek bu çocukların bu okulu puanla kazanarak, hak ederek geldikleridir” dedi.

Bugüne kadar lisenin, Hasköy-Halıcıoğlu bölgesinin eğitim ihtiyacını karşıladığını, yeni yapılacak düzenlemeyle normal lisede okuyan öğrencilerin akıbetinin ne olacağının bilinmediğini vurgulayan Çelik; “Bu bölge öğrencileri seçeneksizliğe sürüklenmektedir. Başka okul bırakılmayarak İmam Hatip Liseleri dayatılmaktadır. Plansız programsız, hiçbir gerçekçi dayanağı olmayan bu değişim-dönüşüm projeleri çocuklarımıza zarar vermesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Yeni düzenlemeyle özellikle kız öğrencilerin mağdur olacağını vurgulayan Çelik şunları söyledi:

“Erkek İmam Hatip Lisesi olduğu takdirde kız öğrenciler ya evlerine uzak başka okullara gitmek ya da istemedikleri bir ortamda okumak zorunda kalacaklardır.

Okulumuzun İmam Hatip Lisesine dönüşmesini istemiyoruz. Zaten bölgede tam teşekküllü her türlü imkânı olan İmam Hatip Liseleri var ve isteyenler çocuklarını bu okullara gönderebiliyorken okulumuza dokunulmasını istemiyoruz. İzin vermeyeceğiz.

Soruyoruz: “Okul adı sürekli değişir mi, bu nasıl bir eğitim sistemidir?”

Bizler velisiyle, eski mezunlarıyla, öğrencileri-öğretmenleri, bütün bölge halkıyla beraber okulumuza sahip çıkıyoruz. Okulumuza dokunmayın.” Siyasihaber.org

 

Yoruma kapalı