Şerzan Kurt’un ailesinden ‘sesimize ses verin’ çağrısı

Şerzan Kurt’u vuran polis, Yargıtay’ın müebbet ceza istemiyle yeniden yargılanacak. Dava 4 Kasım (yarın) günü görülecek. Şerzan Kurt’un ailesi, “Türkiye halklarının vicdanına sesleniyoruz. Şerzan Kurt dava duruşmasına katillerin hak ettiği cezaya alması için sesimize ses vermenizi bekliyoruz” dedi.

şerzan

Şerzan Kurt’u öldüren polis Gültekin Şahin, Yargıtay’ın yerel mahkemenin kararını bozması üzerine yeniden yargılanacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Şerzan Kurt’un annesi Nejla Kurt ve babası Ömer Kurt, Kurt’un katilinin hak ettiği cezayı alması için kamuoyuna duruşmaya destek çağrısı yaptı.

Muğla Üniversitesi’nde 11 Mayıs 2010 tarihinde İşletme Bölümü 2. Sınıf öğrencisi olan Şerzan Kurt’un da aralarında bulunduğu Kürt gençlere ülkücüler saldırmış, çıkan çatışmaya polis müdahale etmişti. Müdahale sırasında sivil polis Gültekin Şahin, Kurt’a hedef gözeterek ateş açmıştı. Ağır yaralanan Kurt, 13 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra 24 Mayıs günü yaşamını yitirmişti.

Şerzan Kurt’un hedef gözetilerek öldürülmesi sonrasında üniversite öğrencileri polisin yargılanması mücadelesi sürdürmüş, dava ikinci duruşmasından itibaren güvenlik gerekçesiyle Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne taşınmıştı. Mahkeme, 7 Eylül 2012 tarihinde polis Şahin’e, ‘olası kastla cinayet’ten 8 yıl ceza vermiş, ardından da tahliye etmişti.

Yargıtay 11. Ceza Dairesi yerel mahkemenin kararını bozmuş, Şahin’e ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet cezasının verilmesini ve görevden atılmasını isteyerek, yerel mahkemenin kararını bozmuştu.

Yargıtay’ın kararının ardından dava Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 4 Kasım günü yeniden görülecek. Şerzan Kurt’un annesi Necla ve babası Ömer Kurt, yeniden görülecek davayla ilgili bir çağrı yayımladı.

Kurt’un anne ve babası, Yargıtay’ın bozma kararına rağmen, Eskişehir’de yeniden görülecek davada çıkacak karardan kaygı duyduklarını açıkladı. Yapılan çağrıda, “Çocuklarımızın, gençlerimizin katledilmelerine neden olan anti-demokratik yasa ve KHK kaldırılması gerektiği bu süreçte yargı paketlerin çıkartılması daha fazla acı ve gözyaşı olacağı kaygısını taşıyoruz” denildi.

“Türkiye halklarının vicdanına sesleniyoruz. Başta bu ülkenin aydınlarına, demokratlarına, insan hakları savunucularına, devrimcilerine, liberallerine, dindarlarına, kısacası herkese sesleniyoruz” diyen anne ve baba Kurt şu çağrıda bulundu:

İnsanlarımıza ve gençlerimize orantısız şiddete maruz kalmaması, kimse kimseyi ötekileştirmemesi ve bu ülkede gençler öldürülmesin. Gençlerimize kalkan ellerin önünde set olalım. 4 Kasım 2014 Salı günü saat 14:00 Eskişehir 1.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek Şerzan Kurt dava duruşmasına katillerin hak ettiği cezaya alması için sesimize ses vermenizi bekliyoruz.”

 

ANF

Yoruma kapalı