Sütaş işçileri: İşe alınıncaya kadar eyleme devam

Sütaş, işten atılan 14 işçinin eylem yaptığı alana daha önce 13 ton gübre dökmüştü. Kamuyounda artan tepkilerden sonra o eylem alanı çim ve güllerle yeşillendirildi. İşçiler ise işe geri alınıncaya kadar eylemi sürdürüceklerini bir kez daha yineledi.

Sütaş fabrikasından 43 gün önce çıkartılan 14 işçinin eylemi halen devam ediyor. Yönetimin, 13 ton inek gübresi döktüğü eylem alanı dün hazır çim ve güller ile yeşillendirildi.

Tek Gıda İş Sendikası Bursa Başkan Yardımcısı Suat Karlıkaya, 43 gündür fabrika önünde 14 işçinin eylem yaptığını belirterek, “Arkadaşlarımız sendika istediği için işten atıldı. Yeşil alanda bekliyoruz. Ekmeğimizin peşindeyiz. Ancak fabrika yönetimi 10 gün önce biz durmayalım diye buraya gübre döktü. Daha sonra çevredekilerin rahatsız olmasından dolayı toprak ile kapattılar.

Dün çim ve güllerle çevre düzenlemesi yaptılar. Gitmemizi, mücadelemizi bırakmamızı istiyorlar. Bu arkadaşlarımız sendikaya üye oldukları için anayasal haklarını kullandıklarını için işten çıkarıldı. Arkadaşlarımızın tekrar iş başı yapana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Yoruma kapalı