Ermeni Sosyalist Paramaz ve Yoldaşları Ankara’da da anıldı

SYKP Ankara İl örgütü, 15 Haziran 1915′te Beyazıt’ta idam edilen Ermeni sosyalist Paramaz ve 19 yoldaşını, ölümlerinin 99. yıl dönümünde düzenledikleri “İdam edilişlerinin 99. Yıl dönümünde herkesi tarihiyle yüzleşmeye çağırıyoruz!” panelle andı.

SYKP Eş Başkanı Necla KURUL moderasyonunda, Saro MARDİRYAN (Hınçak Partisi Genel Sekreteri), Sait ÇETİNOĞLU (Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi) ve Mustafa KAHYA’nın (SYKP Eş Genel Başkan Yardımcısı) konuşmacı olarak katıldığı panele ilgi büyüktü.

Hınçak Partisinden Saro MARDİRYAN konuşmasında; “ Tarihin hangi döneminde ve yeryüzünün neresinde bulunursa bulunsun, adalet, eşitlik ve özgürlük için döğüşen tüm insanlar birbirlerinin yoldaşı ve kardeşidir .SYKP’nin yapmış olduğu tarihsel bir öneme sahip olan bu jestin, başkaları içinde örnek teşkil etmesini istiyoruz” dedi.

Sait Çetinoğlu ise; “İdam sehpalarına düğüne gider gibi giden Paramaz ve yoldaşlarının son sözlerini hatırlatarak “Siz, sadece bizim vücudumuzu yok edebilirsiniz, fakat inandığımız fikirleri asla… Yarın Ermenilik, ülkenin Doğu’sunda özgür ve sosyalist Ermenistan’ı selamlayacaktır!” bu mirasın Türkiyeli Sosyalistler olarak kendi tarihimizin bir parçası ve yolumuzun kılavuzu olarak sahiplenmeliyiz” dedi.

Mustafa Kahya ise; “Paramaz ve yoldaşlarını ötekilerin sosyalistleri, öteki toplumun kahramanları olmaktan çıkarıp, kendi tarihimizin bir öznesi olarak kabul etmeliyiz. Enternasyonalist devrimci bilincimizle Paramaz’ın manifesto niteliğindeki savunmasını sahiplenerek mücadelemizde bayraklaştırıp bizlerin mirası olarak geleceğe devretmeliyiz” dedi.

Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi Ankara İl Örgütü , partinin yeniden kuruluşçu fikriyatına uygun olarak yapılan bu anmanın her sene devam etmesi gerektiği konusunda istekli ve ısrarcı olduklarını belirttikten sonra panel sonlandırıldı.

paramaz-panel-ankara

Yoruma kapalı